Umeå is the shit!

Jo jag trivs bra här, kul med alla människor! Korridorsfolket är astrevligt, vi är 3 svenskar å resten utbytesstudenter så det blir att snacka english hela dagarna! Bra det... Men inte på morgonen!!  Träffat klassen har jag åxå gjort, de verkar rätt okej. Ikväll ska vi ha filmkväll hos en av faddrarna på kemigränd hoppas på nån komedi=) Ska skriva mer sen närt jag ha fixat internet... Pusspuss 

In Umeå now..

Ja igårkväll så kom jag då fram till min nya bostadsort...UMEÅ! Åkte ner med brorsan Anglelica å Marcus från Vilhelmina. Hade varit där på träningsläger hos Elin å sett på deras nya lägenhet=) Jag har tom eget rum där ju!! Helt perfekt måste jag då säga.. Har sussat sött på broderns soffa å vållgästa dem på frukost nu i väntn på att pappsen ska komma hit å hjälpa mig med flytten. Kommer att bli asfattig innan september is over känns det som!! Men men i will surive!

Grundläggande omvårdnad!

Dessa böcker sökes!! Måste ha dom!! Innan den 1:a september!! Akut!!! 

Badhuset

Hej alla glada! För det första vill jag säga ETT STORT GRATTIS till min underbara svägerska Angelica som blir gammal flicka idag... losangel.blogg.se Synd att jag inte har möjlighet att vara hos henne idag å käka smörgåstårta å pussa på henne =/ Men men snart är jag en Umebo...

Idag ska jag å Millan fara upp till Hemavan å plaska med våra lurviga... Sitter nu på Vikbacka å väntar på att hon ska komma, glömde dock min mobil så hon kan då inte ringa mig. Snacka om att man har blivit beroende av mobiltelefonen! Ja badhuset var det, kommer nog bli skoj att simma, plaska runt å basta litegrann=) Regnet skvittrar då utanför fönstrena så det känns inte uppiggande att vara utomhus denna gråmulna sommardag.Avslutningsvis vill jag skänka en ros å en tanke till Foppas anhöriga eftersom Foppa nu tittar ner på dem från sitt nya hem i hundhimmelen.

Semester

Ja idag började min officiella semester efter min sommar på hemtjänsten... Blandade känslor, kommer att sakna mina små å stora älsklingar till gammfolk! Och om jag ska vara riktigt ärlig kommer jag mest av allt sakna lönebeskeden... Men men sånt är livet! Ja vad har jag då gjort på min lediga dag då? Jo dagen börjad med frukost i vanlig tappning sen blev det en kortis med Strimma innan familjen gav sig iväg till sjön för att ta upp nät. Jag å lillebror fick stanna vid land, min uppgift var att sola, läsa, göra upp eld å koka kaffe, lagom! Sen blev det att grilla korv, många olika sorter, hade köpt scans grillbricka på halva priset! Mumma=) När fikat var uppätit åkte vi hem å så cykla jag bort till Jennie. Vi lånade Simu's dubbelkajak å paddla typ 50 min vilket kändes på armarna. Var ett bra tag sen sist som jag paddla! Men det var helt udnerbart på sjön, soligt å vackert=) Ikväll har det inte blivit annat än att köra Anton till Boksjön å att sitta å glo framför datorn...

Solig dag

Vakna upp i morse å det var soligt!! =) Steg upp när telefonens alarm gick igång kl 08.00, slängde i mig en filtallrik å gick ut med hunden på en långpromenad. Ringde till min underbara vän Elin som fyller bolag idag å så lyssnade jag på "ring så spelar vi". Kom hem å satte mig för att läsa gamla tidningar i solen men då kom mamma ut å då blv det mest bara surrning... Nu ´ha jag nyss anlänt till jobbet, blir nog en slödag känns det som! Om inte damen sätter sig på larmet vill säga... Glassugen är jag åxå, vet inte hur jag ska lösa det problemet... ;p

Såg en bra film på tv4film igår, "Se upp för dårarna" av Helena Bergström. Riktigt bra film faktiskt, något jag rekommenderar att se! =)

Nu ka jag härja upp mig själv från stolen...

 
Memories from Thailand

Hahaha

Jag kan inte mer än att tacka Millan för ett gott skratt ikväll http://emberius.blogg.se/2008/august/vad-jag-har-lart-mig-om-att-fylla-pa-spolarva.html#comment Hahaha hon är verkligen en stjärna när det kommer till bilar, synnerligen Dieselbilar :p

Ikväll har jag då plocka runt 2,5 kg hjortron efter jobbet, duktigt värre!


Fallit för grupptrycket

Jo det är just vad jag har gjort alldeles nyss.. Jag har blivit medlem på Apberget!
Jag som inte hade tänkt bli en apa i mängden men men så kan det gå ibland!

Ja vad har hänt som mest idag då? Jo jag har försökt komma igång med min nya mobil som kom med bussgods igår, men det går inge vidare... Svårt med en ny Nokia när jag är van med modell gammal samt Sony Ericsson. Men på något vis så har jag då lyckats skicka sms å pratat lite i den. Jag har dessutom skrivit under papperna till CSN och postat dem för att ansöka om studiebidrag... ÄNTLIGEN har jag fattat beslut angående låna lr ej, TACK MAMMA för hjälpen!! Guld värt... Pappa har även ringt å berättat att mammas gammcykel var helt Ok så jag ska ta den till Umeå å trampa på=)

Började jobba kl 12 idag, skulle egentligen börja 13 men då skulle Kidde sluta tidigare för att hinna med bussen tilkl Storuman för att sedan ta sig ut till Talludden å förstöra lite hjärnceller.. ;p visst är jag helt underbart snäll med mina vänner?? Hehe. Ja som sagt var så har jag då jobbat ikväll å sitter nu framför arbetsdatorn å nördar runt, tänker sova kvar på jobbet inatt eftersom jag börjar 7 imorrn.

Nu torr jag det blir att cleana gaddsen å sen läsa en god bok innan jag lägg igen ögonlocka.
Nattikramar till er alla!

Fara hem

Jo det ska jag göra NU!

Hjortronplockning i dagarna 2

Ja nu har jag snart varit ledig 2 dagar ensam här i Kråkberg. Tiden har gått till att vara ute med hunden å plocka hjortron, var ute ca 2 timmar igår men jag hittade mest bara kart som jag la på en bricka för att mogna. När jag kom hem efter plockningen blev det tv-tittande å matlagningen, så "Pussycat dolls" på tv3, väldigt värd serie... ;p Jennie kom på middag strax efter 18, jag bjöd på curry å korrianderkryddad kyckling å kikärtswok med jasminris å mamma vita födelsedagsvin. till efterrätt tvärbakade jag en kladdkaka som jag serverade med vaniljglass. Blev en hellyckad middag med mycket prat å skratt=) Precis som middagar ska vara! 

Idag har jag varit till Storskog å hämtat en kartong emd grejer som jag ska ta till Umeå, bla mina inlines som jag hade glömt bort att jag ägde å lite verktyg, det är bra att ha! Sen blev det ångestattack å telefonsamtal med mamma angående flytt/stuider/ekonomi... tog därefter en hjortronplockarsväng upp på Kråkberget med hunden, blev dock värtsa workoutpasset istället efterosm jag träffade grannarna som bjöd ner mig på födelsedagstårta klv 13:00, jag kom upp på berget typ 12:20... Blev typ att plocka lite kart å sen försöka få tag på Strimma som sprang lös å sen halvspringa nerför berget íklädd mammas stövlar å tjocksockar för att inte bli alltför sen till grannen, svettig blev jag! Tårtan var kalasgod å sällskapet var det bästa så det var helt klart mödan! =) Nu ska jag koppla ner från Internet (vissadelar av landet har ju fortfarande modem) å så ska jag se på top model 2... Jättevärt program det med! Hade tom ställt klockan imorse så att jag skulle hinna upp å se på reprisen!! Nä jag skämtar faktiskt inte...

Ensam hemma

Ja det är just det jag är för tillfället! Mamma å resten av familjen for till Husum på fredagmorgon, Annika får stanna hemma med djuren å med gamlingarna på jobbet. Fredagen spenderade jag på sjön men Jennie med lunch hos henne efteråt. Sen börja hon å jobba så jag liftade hem till det tomma huset å såg tv... sen blev det att springa till Boksjön å tillbaka, dusch å uppstekt fläskopannkaka... Avslutade dagen med att nörda med mina fina dator, lyssna på en hel massa musik å kollade igenom gamla skivor med bilder på sedan högstadiet å gymnasiet.. ;p Rätt kul var bilderna från min å Ebbas modevisning... Hehe det var tider det!

Igår jobbade jag delad tur, dvs 7-12 å 16-21. Under de lediga timmarna var jag med Ebba-Sofia på Bed & Breakfast å lunchade därefter gick vi runt på några affärer på byn å sedan blev det glass vi Tärnaån. När hon övergav mig för Norra Fjällnäs så tog jag ett tvärdopp i Guatan innan jag började jobba igen. När jag kom hem så blev det blomvattning å att fara ut på en cykeltur med Strimma som hade suttit ute själv hela dagen. Tänkte se på tv ínnan läggdags men det var bara skit så jag satte igång en DVD som jag hittade där hemma... Gav upp efter halva filemn pga trötthet å frusenhet.

Vaknade imorse av att jag frös å var allmänt nere... TUSEN TACK STINA för alla goda råd angående skolan, jag behövde verkligen prata av mig med någon! Tog iallafall tag i mitt liv å gick ut med Strimma innan jag for på jobbet, började kl 12. Nu har jag just ätit å varit på Konsum å inhandat tuggummi så att jag klarar mig ett tag framöver. Ska väl sätta igång med att göra nån nytta på jobbet nu tror jag... När jag kommer hem är planen att gå ut med Strimma  på ett eller annat vis å sedan se klart filmen sedan igår innan jag lägger mig för kvällen... Måste upp halv 6 imorrn men det kommer att gå bara finfint!

Ha det bara bulla!


RSS 2.0