God morgon Sverige!

Ja snart bär det iväg norrut destination Lycksele - Vilhelmina. Känns bra det=) kommer att få bo med Nr 1 i 3 veckor, nice!! Ännu nicare är att jag troligen kommer att få träffa Nr2 åxå under de där veckorna... Hmm Nr2 känns lite konstigt måste jag säga, Nr1,1 kanske är mer sanningsenligt=P Få se om jag hinner med ett besök hemma hos modern åxå bero alldeles på hur bussarna går och hur hon jobbar den helgen som jag har möjlighet att åka hem. Det blir ju iallafall lite närmare från Vilhelmina än från Umeå. Men då är det väl en jäkla väntan i Storuman för att byta buss!
Jaja det blir bra oavsett! Nu ska jag packa ihop det sista innan jag släpar 700 kilo packning till NUS by myself... Superwoman! =) It's my new name om kan man säga... Hmm det var hårt att slita sig från datorn, sitter och lyssnar på "Ring så spelar vi" en riktig klassiker på lördagsmorgorna! 

Ser fram emot kvällen, tjejigt värre kommer det nog bli=) Jag Stina Elin å så en kompis åt henne=) Kommer att bli nicenice;) Mycket snack under bältet antar jag, bruka bli så när jag å Stina är i samma rum! Hehe

Trevlig helg allihopa!

Shopping

Ja det blev en shoppingtur idag på eftermiddan med jennie=) Vi gick ut hårt i början med en Mcflurry å sen drog vi iväg på shoppingen... Vi hade specialuppdrag att inte köpa nåt grått, gick bra för mig sämre för Jennie. Men allt jag ville ha var just GRÅTT så det blev bara en tshirt med svart-rosa ränder från H&M.  Köpte åxå aceton å ögonfransböjare där, min är i Kråkberg=/ Men nu har jag ju en ny! =) På aptoeket blev det dagkräm å en Listerine Advanced som visst skulle vara bra mot tandsten. Perfekt!

Klockan hann bli mycket innan vi var hemma igen, ha då städa korridoren packa å ätit... Nu ser jag "Frusna män söker kärlek". Mm älskar kärlek=) Kolla bara Millans blogg idag hon är inne på samma spår! Jag tycker vi slår ett slag för kärleken idag=) 


Brev...

Finns det nå bättre än att kolla i brevfacket och hitta ett brev, ett VANLIGT brev?? mmm...

sovmorgon

Ojsan vad jag råka sova länge idag, ända till 8:30 men det blev lite sent igårkväll... var ute och promenerade med Anna å sen blev det fika å surr hos henne. Trivs så bra i hennes och Daniels sällskap=) Vi hann diskutera de mesta faktiskt, bl.a. varför man är så blåst att man går och köper sånt som man kan odla själv!

Kom på den briljanta idén att jag skulle duscha innan sängdags, då var klockan efter tolv... Somna väl med mitt blöta hår runt ett kanske. Resultatet blev som förväntad en alldeles underbart vacker morgonfrilla! Niicee=P

Nu ska jag klä på mig och gå ut innan jag tar itu med lite studier tror jag.. Senare idag/ikväll blir det att städa korridoren(min vecka) å packa inför morgondagens avresa!


Jäkla bra jag är på köttgryta

Jo det blev det till middag idag=) Kokat älgkött från förra årets jakt med broccolimix å wokgrönsker... Allt i en gosås med massa kryddor, vatten å snabbösligt idealmjöl! satans vad gott det blev=) Serverade det med lingonsylt(mammas) å jasminris(Willys).

Jag följde med Da och Svenkan med ut på Ersboda idag för att shoppa å vara lite social med Da=) Det var nice men det enda jag köpte var en liten flaska rödvin å en Rekorderlig cider i favvosmaken hallon-stjärnfrukt. Blir helgens förnödenheter om man så säg.

Jo nu sitter jag å lyssnar på musik å renskriver föreläsningsanteckningar+läser bok i ämnet. det intressantaste hittills, om den historiska utvecklingen inom sjukvården=) nice, nice.. Det blev ingen Petra idag, fick ett sms kl 15 där hon skrev att hon låg i feber=(

Lyssnar på golåt...http://www.youtube.com/watch?v=8ThuXEDvCZk&feature=related 

Hemma på lunch

Ja det kan man väl säga att jag är.. Sitter å vätnar på att micron ska pipa vilket den gjorde nu! Har fått kontakt med både klinisk lärare och handledare idag så jag känner mig mindre orolig för praktiken nu=) Ska väl träffa Petra i eftermiddag, jag känner mig inte pepp på att plugga precis men det är väl bra på nå vis att ta tag i det ändå!

Känns konsigt i kroppen idag, hade tänkt fara ut å springa nu innan maten men hela jag känns bara matt och konstigt... Aja kanske blir det bättre efter maten, man få då hoppas på det iallafal!

Tears...

Ja jag fatta noll... Har allt man kan önska sig (förutom en fet studentlön) men ändå kommer dom ibland...
Btw så diggar jag Basshunters "now your gone" i smyg... Jo jag vet, jag borde sova nu men humöret främjar inte förmågan att lägga sig ner på kudden å likt ett barn somna direkt. now you gone i realize my love for you was strong... Go text det tyck ja! Nu blev jag gladare igen=) Oj va flummigt allt blev nu... Gonatt vettja!

Sushi

Ja nu har jag avancerat å testat på Sushi tillsammans med Sofia och Emma. Vi lagade till och med den själv! Det var inte så svårt som det ser ut faktiskt... Smakade gott gjorde det åxå men efter några bitar var det som om min kropp inte ville ha mer och tyckte det smakade konstigt istället. Helt klart annorlunda allt annat jag har äit! Trevligt sällskap var det=) vi spelade "Vem vill bli miljonär" och jag förlorade..=/ Å så kollade vi på roliga klipp på Youtube... Haha säger jag bara!

Förlåt Angelica gumman, det var klumpigt skrivit av mig... Men det kändes bara så tråkigt alltihopa! =/

Annikas hitlist just nu är...
  • Underneath your clothes - Shakira
  • I don't want to miss a thing - Aerosmith
  • Everytime we touch - Cascada 
  • Here without you - 3 Doors Down
Only smörmusic ser det ut som... Illa det...



Onsdag

Sitter på skolan nu, helt plötsligt funkade visst det trådlösa nätverket för mig=) Har tränat HLR på miniAnne å skrivit färdigt diskussion med Petra som blev EXAKT 2 sidor lång. Nöjd är vi med oss själva=) Hade inte med böcker så vi kan inte fortsätta med själva arbetwet men det känns skönt att slippa faktiskt =P Klockan ett ska jag på föreläsning "Från Florence till Norberg" tror den kan vara bra=) sen bloir det en film som heter "Vita världen".

Efter skolan ska jag fara hem till Sofia å laga sushi med henne å Emma R, känns toppen! Har aldrig ätit det förut så det blir en spännande upplevelse... Vi prata om att vi skulle spela sällskapsspel efteråt, NICE=)

Tog en bild på mitt plattade hår, har bara haft rufsbilder i bloggen förut. Lite "tjejig" måste man väl få vara å publicera bilder på sig själv i bloggen?? Ser dock lite smått äcklad ut på bilden tycker jag... Blev stressigt imorse, hamnade framför VR, spegel å Youtube innan jag skulle gå, inte bra det!  Fick världens gulligaste sms imorse.. Kan man bli så mycket gladare än när man vet att nån annan tänker på en?? mmm...
 

blixtvisit

Ja det blev det sannerligen.. Men jag hann då föreviga det stora besöket innan de åkte tillbaka till Lycksele...
   
Ja vad ska man säga? Lite roar de små...

Imponerad någon?

Jo det hoppas jag att nån är, har varit ute å löpt idag åxå i finvädret... Blev ganska svettigt å det kändes rätt rejält i benen efter gårdagens löptur. Men Gud vad bra det känns efteråt! Snart känner ni inte igen mig när jag kommer löpande likt Superwomen längst Kolbäcksleden! Hehe... Ska fixa mig nå hantlar snart åxå, hatar verkligen att göra armhävningar så då blir det inget alls istället=/ 

Ikväll ska Carro komma förbi på en blixtvisit, känns kul. Det var ju ett tag sen jag fick träffa henne... =/ Men men det 'r nåt vi överlever båda två tror jag.


Ikväll ska det även bli läsa av hade jag tänkt, ska förbereda mig inför HLR-övningen imorrn å så ska jag läsa om genusskillnader inom vården. Det blir bra det då slipp jag tänka på ett visst par öron... ;)

Nåt jag har svårt för är när folk inte kan hålla tider... Man kan ju meddela iallafall om man blir sen! MEN det är inget att haka upp sig på, bara att blicka framöver...


Svettigt värre

Ja nu har jag ÄNTLIGEN fått tummen ur å tagit  var mig ut på en löprunda. Det är ju inte det att jag inte tycker om det utan det är ju bara så mycket mer socialt att ta en långpromenad istället å surra med nån... Men nu har jag den där underbara känslan i kroppen som jag bara kan få av fysisk ansträngning! Härligt härligt... Lägger till ett bildbevis på mig, tagen alldeles nyss... Ser ni den utmattade blicken i mina ögon?? =P


Föreläsningarna idag var bra, bland de bästa hittills tror jag=) Den första handlade om lagar och regelsystem, den var bra eftersom den handlade om något konkret. Dessutom var hela innehållet präglat av det svenska politiska systemet, intressant för en exsamhällsnörd som jag! Kändes därför som "riktig skola". Det roligaste var nästan det  att föreläsarens politiska åskådning lyste igenom det han sa... =) Sosse uti fingerspetsarna!

Nästa föreläsning handlade om hur den fysiska och psykosociala miljön påverkar omvårdnaden av patienter. Det var tankeväckande det han hade att säga. det bästa med föreläsningen var just föreläsaren själv, han va så jäkla rolig och det var som om han talade direkt ifrån hjärtat. =) 4 av 5 toasters säger jag bara! =)

Sista föreläsningen handlade om Etik. Hon som föreläst
e var jättegullig, lite äldre och log hela tiden =) Jag höll dock på att somna när jag lutade mig bak i stolen och blundade, ryckte i hela kroppen på samma sätt som det brukar göra innan man somnar på kvällen...

Dum som jag var stannade jag kvar efter sista föreläsningen för att delta i en undersökning angående stress som var frivillig. Hade inte tänkt vara med men eftersom nästan hela klassen gick ut ur Aulan fick jag dåligt samvete å stannade kvar i ren sympati för forskarna. Jag vet ju själv vad besviken jag blir när folk inte ställer upp om man ska göra en undersökning på skolan. Men det var säkert tusen påståenden (då överdriver jag INTE) som man skulle kryssa antigen SÁNT el FALSKT eller frågor med 1-4 alternativ. Fy fick sitta där i en timme å bara läsa å kryssa i en massa dumma svar!  Men men jag får väl en bättre plats i himmelen än mina klasskompisar får jag väl hoppas... =P 

Nä back to reality, ska väl duscha en snabbis å sen börja laga nån föda till min underbart vältränade kropp... Hehe.

Slut på helgen...

Jo det är ju som det nu. En hård vecka med studier väntar, inte så mycket schemalagt men vi jag å Petra ska försöka hinna klart med rapporten innan VFU:n. Ska för oinformerade vara i Vilhelmina hos min älskade Elin å praktisera på ett äldreboende... Känns skönt om man skulle ha en mindre sak att tänka på under den tiden. Men imorrn blir det då 3 föreläsningar så det är skolan från halv 9 till halv tre så det blir till å ta en promenad till skolan så jag då orkar sitta still hela dagen! Ska för söka satsa mer på skolan nu så att jag kan vara helledig på helgerna framöver... Undrar varför? ;p

Helgen har varit supernice måste jag då erkänna! http://www.youtube.com/watch?v=umhhP6jefmA bra motto det=)

 
Söt bild=)

Tidsfördriv

1.vad heter du? Annika, Ulla, Linnea Berggren
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Det sela inte så stor roll, Annika funkar
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Elin
4. vilket stjärntecken är du? fiskarna
5. vilken årgång är du? -88
6. vart bor du? umeå
7. bott utomlands? Nej
8. flyttat antal gånger?
husum-kråkberg-storuman-kråkberg-umeå
9. vart skulle du vilja bo? I Kroksjö om vägen var bättre och om det va lite närmare till nå större... men det är lungt det vackraste stället!
10. yrke? usch jag har börjat plugga 
1. hur lång är du?
169cm
2. hur mycket väger du?
55-56 kg
3. hårfärg? mörkblond
4. ögonfärg?
Grön med lite brunt inuti å en mörkblå ring längs ut typ
5. mest nöjd med?
Magen å ögona tro jag
6. minst nöjd med? Vet inte riktigt, beror på dagsformen
7. skostorlek? 40
8. glasögon?
Jo men används aldrig... Se nog bra ändå!
9. har du några piercingar/tatueringar? Nä inget av det men är lite sugen på båda..
 
FAVORITER
1. filmer? Dagboken, Titanic,
2. låtar? Olika beroende på humör men jag är inte så nogräknad
3. årstider?
Sommarn hos pappa och vårvintern i Kråkberg
4. mat/dryck?
ALLT/Kaffe, Te, Vin... Det mesta! hehe
5. djur?
Hund å Katt
6. färg?
Grått för tillfället
7. Parfym? Svårt att säga, bara de luktar gott så är det lugnt!
8. tv-program? inget speciellt för tillfället... Ha varit topmodel frälst länge men har börja lessna på det...
9. sysselsättning? Kramas, prata, motionera
 
BLANDAT
1. vad heter din morfar?
  Han hette Bertil Jonsson
2. var har du i din jackficka just nu? Ha bara en cardigan på mig
3. vad är du beroende av? frisk luft, mobiltelefon, fil å musli

4. vilket land kommer du i från? Sverige
5. vad tror du på?
kärleken
6. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon?
Ingen
8. vad köpte du senast? förotom mat på Ica så va det ett kopieringskort på UB
9. har du nåt husdjur? Hemma i Kråkberg så har jag en hund å två katter
10. vad bor du i?  Ett korridorsrum på Ålidhem med egen toa å dusch. Delar kök med 7 andra underbara människor!

PRYLAR:
plånbok:
En vit med guldprickar från H&M
tandborste:
Nyss bytt till en svart, förra var ljusblå å jättefin
smycken:
Det är blandat, trivs bäst i ringar å örhängen
underkläder: olika beroende på om jag tvättat eller inte. De fräschaste ligger oftast längst ner i tvättkorgen.. =/
dator: en bärbar Dell... DEN ÄR LILA OCH HAR BLOMMOR!!! =)


Jäkla sköterskor

Nu vet jag hur jag INTE ska bli som sjuksköterka. Var på infektionskliniken idag och skulle vaccinera mig mot hepatit B. De frågade mig om jag hade tagit någon spruta mot hepatit B och jag berättade att jag hade tagit vaccin innan jag for till Thailand. De sa då att man bara bruka ta mot hepatit A när man for utomlands men jag sa till i Tärna att jag ville ha båda men det verka som om jag inte fått det ändå eftersom jag bara tog en spruta. Det blev en massa tjafs å de börja typ hacka på mig för att jag inte visste. Å de sa typ att då har jag varit i Thailnad utan vaccin... Hur fan ska jag veta?? Ska man inte kunna lita på sjukvården?? Nä trevlig kan man då iallafall kosta på sig att vara mot patienterna tyck jag då! Usch fy blä vad den där kärringen drog ner mitt humör!  

Frusna män söker kärlek

Åh jag tror att jag är kär! Såg just på första avsnittet av förra säsongens "frusna män söker kärlek". Jäklar vad het han Jonas är!!!!! Han är hur söt å snygg å har värsta personligheten, värsta drömmen alltså. Men jag har ett svagtr minne av att han hittade sin kärlek i slutet av säsongen... Attans skit! men det finns ju fler som han... =)





























Den här dagen har varit crazy, plugg, plugg å så KTC-övningar å sen tvätt, renbäddning, matlagning, hämta jacka hos brodern, plugg, plugg, hjälpa phimpho, plugg... DUSCH, TE. FRUSNA MÄN... å de sistnämnda var ändå bäst=) Men jag överlever det mesta jag. Hoppas att vi får nån klarhet över hur rapporten ska utformas imorrn så vi vet VAD vi ska skriva om och HUR. Det är nog som Stina säger om universitetet ändå...

Imorrn blir det då plugg hela dagen fram till kvällen då det blir att titta på fotboll med Stina. vet inte om det blir mer plugg nu eller om det blir telefon eller mer frusna män för mig innan jag kryper ner i min nybäddade säng...

Ha det bäst!

Dags att sova

Nu har jag kommit tillbaka från ett tårtkalas utan dess like! mätt å belåten blev jag... vi testade även ett spel som var rätt skoj, man skulle ha varsin liten påse med olika former i olika storlekar å så var det en hög med kort som man skulle dra. på kortet visades den eller de figurerna som skulle plockas upp i påsen å den som var snabbast att leta fram dem ur påsen vann kortet. Låter kanske inte så skoj/svårt men det var det=) Som tur var så vann födelsedagsbarnet! =)

Tog en liten längre promenad på vägen hem för att gå ner sockerkicken en aning... det kändes som om jag flög fram över gångvägen! Vet inte om det beror på en trevlig kväll, allt socker, amors pilar eller bara allmän lycka, kanske en kombo av allihopa! vad tror du? väl hemma i rummet så har ja sett på dokumentärfilmen om Ulla-carin samtidigt som jag har kollat upp schemat för de kommande veckorna, smsat med Stina å gjort lite sit-ups å armhävningar. Tur man är ett redigt fruntimmer! =P 

Nu ska jag lägga ikull mig i sängen å sova.. ska träffa petra imorrn å påbörja grupparbetet, känns bra det! Sov gott alla söta och underbara vänner!

Grattis till Anna!

Hipp hipp hurra för Anna Bergfors idag som fyller 21 år! Stort grattis! Ska fara dit ikväll å äta gofika tänkte jag...=) ha varit å köpt en liten present nu åxå, "inge märkvärdigt" som det brukar heta:p jag kör på principen att man ska ge nåt man själv skulle vilja ha... Aja tråkigt att skriva vad det är innan jag har gett henne det om hon skulle råka läsa bloggen innan 19.00 ikväll. Vad har jag mer gjort idag? Jo det blev ju att starta dagen med att steka lite blodpudding för att ta med till lunch å sen så blev det att äta frukost... Sen så blev det lite stressigt att hinna med att sminka sig å så eftersom jag inte brukar räkna in det till morgonbestyren... Är oftast för lat för att orka bry mig så hårt! Men idag så skull vi ju ta ID-foto så då gatt jag se ut som folk ändå! Satt å lyssna på en föreläsning på 3 timmar mellan 9-12 om olika livsåskådningar, hade varit superintressant om jag inte redan hade hört allt en gång förut. Men men det är ju bra att friska upp minnet litegrann åxå. Därefter åt jag min så underbart välstekta blodpudding innan jag gick till lungkliniken för att ta en spruta. De ska läsa av den på torsdag för att se om jag måste vaccinera mig mot tuberkulos lr inte...

Nä bäst att försöka få nånting gjort innan det blir middag å så...

Tillbaka till staden...

Det blev en tripp till pappsen ändå å till Korksjö fick jag fara åxå! =) Kan inte bli så mycket bätre måste jag då säga... Vi grävde upp pären å så skördade vi sockerärtorna som var kvar. Glömde dock dem hos pappa!! Attans otur! Pappa han är då the King, badade i Hattsjön på vägen hem jag kollade tempen i vattnet å det var 12,5 grader! Respekt säger jag då bara... Tillbaka i Husum så käkade vi surströmming, kanonmat det säger jag då bara!! Mumma forever =p På kvällen så påbörjade vi att spela "bosse bildoktorn" men vi gatt ge upp och återuppta spelet imorse. Pappa utklassade mig! hårt liv..

Idag har jag varit en sväng å hälsat på mormor. Hämtade lite grejer, typ en matta (jättegrällig färg, not good men det är en matta) å så lite mysgrejer som ljus å sånt. Hon hade koka nå älgkött åt mig å fryst ner åxå å så fick jag en liten laxhalva som jag ska tillaga till helgen tror jag. Å så drack vi ju förstås kaffe å skvallra lite om allt mellan himmel å jord=)

Körde tillbaka till pappa å vi tog en promenad ut mot havet å så gick vi tredjeviksstigen tillbaka till civilisationen, helt perfekt! Grillade å åt en massa gottigott å sen så såg vi på "sandor slash Ida", sevärd film faktiskt! =) åkte sedan hem med Emma B å nån kompis till henne å kompisens kompis typ.. =p

Nu har jag kastat in alla saker i kylskåp+rumsgolv å duschat bort bregottpaketet från skallen... inget mer att säga nu... Hejdå!

Astrid Lindgren

Ja igår så var jag då på lillsittningen med klassen, grymt skoj faktiskt! Men folket försvann rätt tidigt, vet inte om alla for vidare till nåt annat ställe eller om alla stack hem till sig. Jag å mina friends gick då hem runt tolv vilket var rätt lämpligt tycker jag, va som trött efter skolveckan tror jag. Kom inte i säng på ett tag dock pga ett maratonsamtal med nordliga Sverige=) 


Som sagt så var temat på lillsittningen "Astrid Lindgren" och jag tillbrinagde min kväll som Emil i Lönnerberga, skoj=) var dock lite svårt att veta vilken toa man skulle använda... Men efter lite betänketid så hamnade jag på herrarnas, Emil blir inte så populär in Ladie's room å dessutom var det ingen kö på Men's room. Iallafall så föreställer den här bilden på Emil å lilla Ida, visst är vi för söta?? hehe

jag ska väl snart göra något vettigt av den här dagen tror jag... tänk ring å höra med svägerskeangelica vad hon tänker ihtta på som mest idag. hade en liten tanke på att sticka ner till pappa men han lär ju säkert vara i Kroksjö redan så då skiter det ju sig! Annars hade det varit helt suveränt att åka ut på landet ett tag å njuta av lugnet å naturen där. koroksjö är min plats på jorden... Å så toppen av Kråkberg är ju rätt close to my heart om man ska vara lite poetisk.

Förresten så hittade jag världens ianste Disneylåt på youtube imorse... http://www.youtube.com/watch?v=kWZ2jZTYJb0&NR=1 mumma säger jag bara! Nä göra nytta var det... Kommer inte att gå nå vidare tror jag!

fredagmorgon

Ja det är visst det idag, tänk vad snabbt veckan har gått ändå=) Insåg att jag skulle hinna skriva ett inlägg innan jag promenerar till skolan för att ha KTC övningar, skoj! =) Dessutom slutar jag kl 10 idag så jag har mycket tid att läsa idag. Hopaps det går bra bara! Ska dammsuga min lya åxå, det blir lätt smutsigt när man kutar in å ut hela dagarna... å kaksmulorna kanske inte är så fräscha att trampa in i sockarna;p Testade en topp av Millan igår, skitsnygg måste jag säga! ska få låna den av henne nån kväll man ska ut  å ha trevligt... =) Den va så snygg så jag gatt ta en bild på mig när jag hade den... jag är dock inte kung p att använda webcam än så man ser bara hur den ser ut upptill men det är alltid nåt=)



Visst är den grymmt snygg?? trots att det ser ut som om jag leker svägerskeangelica på bilden.. ;p I bakgrunden skymtas även mina fina blommor=)

Tomt

jooo det blev det nu när jag skulle skriva ett inlägg... Imorrn är det iallafall lillsittning å vi  ska ha lite förfest hemma hos Sofia på språkgränd före middan å det... blir skoj det! =) nu ska jag läsa lite å sen gå ut å promenixa litegranna... Ha det bäst!

Pluggplugg

Har nu varit å simmat, riktigt nice=) Vi träffade även Sofia från faddergruppen där så det blev mycket surrning.. =) Nu håller jag på att skriva recensionen, går rätt bra! Läste dock detta citat så jag blev tvungen att lägga in det på bloggen:

"Att tro på medicinen vore höjden av dårskap, om det inte vore ännu större dårskap att onte tro på den" 
Marcel Proust

Studentsportardag

Ja idag är det det men vi har inte fått nån information... Det här är sämre än kommunikationen på
gymnasiet till och med! Men men jag sitter å väntar på att Emma R ska komma förbi så vi kunn följes
 på IKSU=) Hade varit rikigt nice att simma, det var ett tag sen det. blev ju inte så mkt av den varan när jag å Millan var på badäventyr till Hemavan sist.

Paltfesten igår var riktigt trevlig och GOTT som tusan!! brorsan var värst sen jag, inte konstigt.. Har fått en grön badrumsmatta av Angelica som jag tänker använda under hatthyllan att lämna skorna på  å så fick jag ett nytt duschdraperi, ljusgrått med vita mlnster, bättre än det helvita som hängde här när jag kom. Å så lånade jag en blå skjorta av brodern å en svart keps av Angelica till lillsittningen på fredag. Annika goes Emil i Lönneberga! nu behöver jag bara fixa en "bysse" åxå men det ska väl ordna sig. 

 Sitter nu å lyssnar på olika artister på myspace, faktiskt en bra sids=) Hittade Cascada=) å nu Evanescence=) försöker samtidigt att skriva en reflektion av boken jag läste, ska koppla ihop den med "omvårdnadsmodellen", lättare sagt en gjort det! Men men jag är ju i grunden en duktig flicka så jag ska väl klara det här åxå! :p

Mm bra film

Dagboken ärså jäkla bra film, måste ses av alla romantiker! smakprov...http://www.youtube.com/watch?v=v12B4GXTxfM&NR=1 

paltfest

Ikväll ska jag på paltfest hos min kära svägerskeangelica å min wunderbara sotrebror=) Känns bara bulla det trots att jag måste avstå lekar med klassen... Men jag ska ju leka Astrid Lindgren figurer med dem på fredagkväll så det blir bäst att käka palt! ska försöka hinna ner till Swedbank nu innan så jag får min bankdosa å min e-legitimation så jag kan betala kåravgiten å lämna studieförsäkran till csn så jag får mig nå pengar!

Till Millan så kan jag ju säga att JA du har din sjal på min hatthylla å JA du har nog rätt i din kommentar... ;) Fast man kan ju inte vara riktigt säker heller... vad tror du om allt? Måste see you soon!


Det artar sig..

idag har jag haft KTC övningar på skolan, rätt skoj faktiskt! Det är u sånt som jag arbetar med i Hemtjänsten men då har jag inte varit så noga på ergonomin... Men det är ju bra att tänka på så man inte sliter ut sin stackars kropp. Basgruppsmöte efteråt där vi diskuterade igenom vilka frågor vi ska ställa till sjuksköterskorna imorgon. 

Gick hem strax efter 11 å fick sällskap av en i min basgrupp till ÅC helt perfekt att ha nån att surra med på vägen! Ringde ett samtal... å sen så gick jag in till mig för att fixa mig nån föda, lätt var det gjort eftersom min extramamma var hemma på lunch å bjöd mig på lunch! dö inte nu när jag berättar vad jag har testat... Buffaloskin!! Visst eförst inte vad det var för nåt jag tuggade på så jag var tvungen att fråga å när jag fick svartet så kändes det inte lika gott längre... åt mer av soppan instead!

Efter lunch satt jag mig ner å läste färdigt "Ro utan åror" å sen så gick jag på posten å hämtade ut mina böcker som hade kommit idag. Därefter promenad med Thomas å sen försökte jag börja spåna lite på hur jag skulle recensera den på ett bra sätt. Har då hunnit skriva lite kortfattat om vad den handlar om egentligen. det jag har kvar är att försöka koppla ihop den med omvårdnadsmodellen. Men det hinns väl det med tids nog! Ikväll ska jag nog kolla igenom lite om Basala behov inför föreläsningen imorgon. Annars blir det nog mest bara slöslöslöa!  




Konstigt det där med livet å allt runt det...

Tomhet

Ha hjälpt Phimpho att baka baguetter ikväll, hade lovat så det var bara att sätta igång!
Hon va bjuden till en vän ikväll så nu ska jag vara snäll flicka å grädda bröden åt henne. det känns så himla kul att en vuxen kvinna (44år) uppskattar en å vill lära av en=) Å så blir jag ofta bjuden på Laosmat av henne vilket är toppen! Hon ha sagt till de på sitt kontor att hon fått en dotter... hemma i Laos har hon bara 2 söner så här  iSverige får hon laga laosmat åt mig istället=)

Trött som tusan när jag ikväll så jag känner mig inte så pepp på nåt faktiskt...men ett löfte är ändå ett löfte! Även om jag har haft en rätt bra dag idag ute i solen å på promenaden med Emma så känns det som ett troftigt liv, en typ av tomhet som kom över mig idag på eftermiddagen. men det brukar ju kännas så efter att man har haft besök som åkt hem eller när man själv far hem efter en intensiv period med en god vän (läs Elin). Denna gång antar jag att det är tomheten efter Isaks besök som gör att det känns konstigt... Men men imorrn är det skola igen å då får jag surra järnet med mina new friends=)

På tisdagkväll ska jag på paltfest hos brodern å Angelica tillsammans med Kevin å Sara, look forward to it! Annika likes palt a lot! På tal om palt så har mamma skickat ner både lingonsylt och hjortronsylt med brodern idag, snacka om att ha det bra! Nu bli det blodpuddingsorgie, havregrynsgröt å tjockpannkaka för miss Berggren=) Finns det nåt bättre än mammis lingonberryjam?? Skulle inte tro det.. ;p

Ja nu var då bröden klara... Ska cleana gaddsen å sen gå å lägg mig!


Update

Ja vad ska jag säga? hade som sagt besök av Isak fredag-lördag, riktigt nice=) Vi surra en massa på fredagkväll å på lördag tvärhälsa vi på en kompis åt honom som bor här i närheten. Sen gick vi ner mot stan å satte oss å sola på gräset vid kajen=) stannade där tills min mage protesterade högljutt i brist på bukfylla! Lunch på up2 å sen så kom Millan dit å följde oss hem till mig. Sen hann vi inte så mkt mer än att käka å gå ner till hospitalet för att skicka honom med bussen. Sen så gick jag hem å satt framför datordjävulen till halv ett i natt... farligt värre med bredband! Idag har jag varit ute å promenixat på morgonen å sen läst en bok inför diskussionsseminariet om 2 veckor. har läst lite mer än halva men jag ska försöka läsa klart det mesta ikväll så jag har god tid på mig att reflektera över den. I eftermiddag har jag gått en sväng med Emma R i min nollningsgrupp å pratat killar å relationer... Nice det åxå! Ska väl börja med middan snart tänkte jag...  

Dagens rätt

Ja jag gjorde en köttfärspaj till midag i fredags lr ska jag säga kvällsmat kanske med tanke på att den spisades runt 21-snåret då Annika finally hade hämtat upp den angenäma besökaren på Nus busshållplats. Shit the same det jag ville komma till är att Annika inte riktigt haft tid/tanke på att skriva upp receptet och inte heller haft sinnesnärvaro att fota måltiden innan den var uppäten.

Köttfärspaj 4 port              Ugn: 225grader

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl                                
  • lite salt
  • 1 dl rapsolja
  • 200-300 gram nötfärs
  • en gul lök
  • frysta ärtor majs å parika
  • tacokrydda
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • prästost
  1. blanda ihop alla ingridienser till pajdegen å tryck ut det i en form, grädda 10 min.
  2. Fräs löken i olja å tillsätt därefter köttfärsen
  3. tillsätt gränsaker till en lämplig blandning
  4. Googla efter recept på tacokrydda eftersom det inte finns hemma
  5. gå igenom kryddhyllan, ditt å alla andras skåp för att hitta alla kryddor å blanda lite på måfå.
  6. vispa ihop äggen, mjölken å lite salt
  7. Bred ut köttfärsblandningen i pajskalet, häll över äggstanningen å hyvla ostskivor så det täcker fyllningen
  8. grädda tills stanningen blir fast å osten bivit gyllenbrun.
  9. servera med ett gott humör å en burk majs

Dagens rätt

Ja nu ska jag bjuda på dagens middagsrecept i sann korridorsanda. har dock inte hunnit komma på något delikat namn på rätten så jag välkomnar varmt mamnförslag från testlagare runtom i Sverige.

Ingredienser
  • 1 port jasminris
  • 1/5 gränsaksbuljongstärning
  • 1 oskalad morot
  • 1/2 burk stora vita bönor
  • En pjött saltade jordnötter
  • Curry och grovriven svartpeppar efter behag
  • Ketchup från undre planet i det svenska kylskåpet... ;p
  1. Mät upp ris och vatten i en kastrull modell lagom.
  2. Skär av en bit av buljongtärningen å lurka in resten i pappret igen
  3. Tvärskölj av en morot i lgaom storlek.. hacka den sedan till längs med.
  4. kasta ner morotsbitarna i vattnet
  5. Öppna burken med bönor å skölj av dem nogrannt i ett durkslag för att undvika det misstag du begick sist du tillagade bönor...
  6. Tillsätt kryddor i grytan
  7. När riset är klart, vänd försiktigt ner jordnötter och hälften av de sköljda bönorna
  8. Häll tillbaka resterande bönor i burken å spara dem i kylen för kommande middagar
  9.  Smaka av å fundera på om maten går att äta
  10. Tillsätt mer curry å häll upp alltsammans i en jättetemugg
  11. bli sugen på ketchup å fråga din väninna om hon vet om det finns nå ketchup...
  12. Lyft upp den enda ketchupflaskan i kylskåpet(inte vänninans, inte din heller) å upptäck att den nästan är full. 
  13. Ringla den så ärligt korridorssnattade ketchupen över alltsammans, smaka av å njut!
  14. Be väninnan att smaka av din mat för att försäkra dig om att dina smaklökar inte blivit helt rubbade efter att du flytt hemmet å den fria födan där.
  15. Ät
  16. Diska 

Jag lever

Okej nu har skolan startat... Känner mig som ett dampbarn där jag sitter på skolbänken å försöker koncentrera mig! Me dont like it... Men jag hoppas att jag kommer in i det snart! Min älskade Angelica har fixat mitt Internet ikväll, värsta nörden!!! Hur bra som helst=) Nu måste jag försöka ta mig till bädden för att orka upp tomorrow... 8.30-15.30 kommer att bli en hård dag! Sen så ska vi ha fadderfika kl 19.00 så det blir att hurry up lite så man då hinn grunda med lite ordentlig föda ;p

My röv is going to be this big after school because of all rövsittning i Aulan...

RSS 2.0