Barnkalas

Kalaset blev topp, partyhattarna räckte precis till alla gäster! Gott fika och riktigt gott sällskap:) Har dock inga bilder att visa, men Milla kommer väl snart med bilderna på facebook så då tänkte jag sno någon därifrån;)

Korta helg!

Usch varför går helgerna så fort??? Va kung att Carro kom igår=) Efter barnkalaset som slutade vid 18:30 så gick vi hem till mig och spelade saxofon och klarinett fram till melodifestivalen. Lagade mat medan vi lyssnade på bidragen inifrån vardagsrummet. Blev faktiskt riktigt gott, wok med kycklingfile kryddad med chili och curry och jasminris till det. NICE:) Sen så däckade vi ganska tidigt.. Idag hann vi bara käka frulle och surr lite innan det var dags att älga iväg till NUS och bussen=/ Vi skulle ha tagit å goprata med Hendry eller nån så vi hade mer noter att spela tillsammans:)


När Carro hade åkt gick jag hem och bytte om till träningskläder sen gick jag till nydala och åkte ett varv på hundspåret. Det var ett lätt spår men det blev aldrig nån vila för benen då det inte var några backar alls. Lätt sluttande elller platt å typ tre uppförsbackar. Sjukt tungt gick det för mig å jag ångrade nästan att jag gått dit innan jag var framme. Jäkla kräksnö! :( När jag kom hem åt jag lunch och så pratade jag med banken, pluggade lite på distanskursen å så var det dags att ställa sig vid spisen igen för att koka palt. Dock gjorde jag värsta tabben, grovrev potatisen av gammal vana utan att tänka på vad jag höll på med.. så det blev paltar med armar!!! Snålade med saltet åxå så det var inte det bästa koket jag har gjort, tur jag inte hade bjudit in någon på middag! Jag hade ju tänkt bli gift någon gång så det går inte å bju på nå halvdana paltar.. ;)



Faila rejält på affärn åxå, skulle köpa ost å tamponger men kom hem med bakgrejer istället.. Suck! Så det för bli en tur imorrn IGEN... Börjar vara less på att handla nu! =/

Härliga fredag!

Blev en tidig morgon på MB för att plugga, gick riktigt bra! Men drog hem redan vid 11 för att hinna säga hejdå till Jonny som hade fixat lunch till mig.. Snacka om Svenssonliv, hade lagade maten och jag diskade undan berget.. ;) Behövde inte ens be om en kopp kaffe efteråt, det var redan fixat..=) Dock så hade han kollat fel på busstiden så han missade den..=/ Men till Sundsvall kom han då, tacka gud för kustbussarna!


Därefter ringde jag till Ålidhems Vårdcentral för att söka jobb men de tog visst inte emot några vikarier på somrarna. Synd! Mejlade resterande vårdcentraler i Umeå för att se om någon av dem tar emot vikarier. Fixade en anmälan till Umeå Kommun å sökte vidare i jobbdjungeln. SUCK det är så jäkla drygt! Aja det löser sig får jag hoppas!



Gick hem till Milla å sen så for vi å handlade lite inför Barnkalaset. Resterande tid av eftermidddagen gick till att tillverka partyhattar.. ;)


Kvällen spendarades med klasskompisar på Tomtebo, först tillverkade vi en massa olika pizzor å sen for vi till ERSBODA för att dansa:) Det var riiiiiktigt kul!!!!! Men jag känner att det var ett tag sen sist.. Highlights var det som spelade och jag kan inte undgå att se vad brudarna ser i dem;) kom hem strax före två men satt å ugglade till tre innan jag la ner huvudet på kudden.


 

Mm den spelade den här låten, mysig låt att dansa till! =) Dans ÄR mysigt!!!! Nu ska jag gå ner på stan och möta upp Carro som kommer å besöker UMEATOWN! Tjohooo!


Uppiggande ord

Fick värsta komplimangen idag av en klasskompis, riktigt oväntad å allt! Blev sjukt glad:) Ibland krävs det inte så mkt för att man ska göra någon annan glad. Det finns åxå sådant som sårar mer än vad folk kan tro.. Vissa verkar inte förstå när man sagt samma sak tillräckligt många gånger - det sårar! Stina du vet vad jag syftar på..

Kunde inte låta bli..;)


Hade en riktigt bra dag på skolan, det är nåt med döden som triggar igång mitt intresse.. Det var en begravningsentreprenör (eller hur det nu stavas) sista timmen på skolan som föreläste och svarade på våra funderingar. Riktigt intessant! Jag fick bl.a. svar på hur man kan gräva upp en grav för att sänka ner en till kista i samma.. De har visst en typ karta över hur de lagt den förra kistan så att man inte ska riskera att gräva fram den som ligger där innan..

 


Ikväll blev det saxofon å en löptur.. Imorrn ska jag ringa på vårdcentralen å höra om de har nå jobb åt mig, annars ska jag försöka fixa jobb på hemtjänsten här i stan. Angelica har varit snäll å gopratat med sin chef om mig:)

 


Uppdatering - Torsdag

Shit pommes frites vad veckan går fort! Hinner inte med alls!!!! å inte har vi fixat nåt inför helgens barnkalas.. men iofs så tänkte vi att de får baka nåt å ta med sig så det är inte så mkt att fixa innan. Verkar dock inte vara så många som tänker komma.

VAd händer då? Jo det är skola hela dagarna och det är intressant, vi håller på med Stroke, Parkinsons, MS och sånt som sitter i skallen. Idag ska det handla om döden typ. Det är jätteinressant:) Skulle kunna tänka mig att jobba på Axlagården när jag är klar sjuksköterska!

Igårkväll var jag inbjuden på middag till mästerkocken Stina, det var sjukt gott! Ganska lustigt med tanke på att hon inte trott sig laga mat förut och nu när hon gör det blir det kung! :) Synd att hon inte är hemma i helgen då barnkalaset är:/ Men men vi har besämt att vi ska fira våra födelsedagar genom att ta en heldag på stan (troligen den 14:e) och sen köpa hem Kebab. Kebab är nog ganska underskattat!

Tacosen i våras som förändrade mittt liv.. ;)



Ja å efter miiddagen gick jag hem å så kollade jag första åket med Anja medan jag läste om Stroke.. Sen blev det en löptur runt Nydalasjön och det var inte kallt rent i ansiktet å så, nä det var öronen och inne i kroppen kölden gav sig tillkänna! Men jag tog mig runt trots att jag gatt gå vissa bitar på slutet pga den kalla luften. Annars kände jag att formen var rätt bra trots att det blivit oförskämt lite träning sista tiden. Sen gjorde jag en Avatar av mig själv..


Sexed up


Mad Max..

Den var speciell den.. Visades på biograf Kuratorvägen 29 igårkväll. Många skratt men vad handlade den om egentligen???


Såg på Vinterkonsert igår på Norrlandsoperan, sjuuuukt bra=) Total avkoppling! Kul att lyssa på Emil som spelade åxå:)


Ska snart gå till skolan, ny kurs börjar idag! Ska bara fixa ihop matsäcken först:)

 

Jag älskar dig, så glad att du finns<3


Dancing..=)


Min lördag

Blev en ritktigt bra dag, började den med en promenad i -21 grader runt Nydalasjön men det var riktigt härligt. Sen stannade jag på UB och läste dagens DN:) Riktigt skönt att bara sitta ner och läsa tycker jag när man är i en annan miljö. For på Konsum och sen så kokade jag mig en gröt. Spelade sax och så bar det iväg ner på Strömspilen med älsklingen som troget bar på en istapp från  Carlshem och ner dit.. Folk tittade lite extra på oss tror jag.. Jag lyckades krossa min på en gång=/ MEN jag fick krypa igenom en snötunnel iallafall och det var ju inte igår precis:)





På kvällen for jag på fest hemma hos Kristin och träffade lite folk från klassen plus att jag snackade med en av de andra killarna som var där. Riktigt trevlig kväll:) De andra tog bussen ner på stan och jag hade tänlkt cykla ner dit också.. Men blev lite avskräckt då jag kvaddade med cykeln innan jag kommit ner på IKSU eftersom jag försökte bromsa och det visade sig vara halt..(säg inget till Jonny). Träffade en massa folk utanför Origo så det blev att gå in där istället. Milla kom och mötte upp oss där och jag flirtade hej vilt med allt som rörde sig på dansgolvet kändes det som! Men Milla fick tillslut napp och jag lämnade dem ifred.. Fick fixa hans nummer åt henne när han var på väg att gå, snäll som jag är! =)


ISAK =)

Gissa vem sötnosen som sjunger är!!!!

Joo det är ISAK:) Visst är han duktig!!!

 

Kommer alltid att vara speciell för mig, han var ju min första riktiga kärlek


Beckham..

Hade en jättetrevlig kväll tillsammans med min älskade vän Stina. Hon hade gjort världens lyxmiddag!!! Pratade behövde vi nog båda och det var KARLAR som var det största samtalsämnet för kvällen (som alltid typ) ;)



Duschade mig lite med Stinas ena Beckhamparfym å så mötte vi upp Milla och följde med henne på två fester, kom just hem. Jag å Stina blev rätt trötta så vi orkade inte vara ute längre.. Nu är jag så mätt så det känns som om jag ska spricka! Hoppas att allt vänder snart, börjar vara less på deppet å alla jobbiga tankar!!!


tråkigt

Tråkigaste dagen ever! Å typ noll planer för helgen å inge plugg.. Kan det bli sämre förutsättningar?

Middag och bad

Firade tentan med God middag tillsammans med 2 av mina vänner från Laos, Phimpho och en jag inte kan stava till!! =) Kyckling, sickyrice, sallad från igår samt en underbart god kycklingsoppa! Niiiice:) Kaffe och en kanelbulle på det så var man mätt och belåten.

Gick över till älsklingen som satt och jobbade.. Jag la mig i badkaret nån timme och läste lite kurslitteratur. Sjukt intressant:) Sen blev det mer läsning å surr innan det var dags att skäcka lampan.




Nu ska jag väl gå iväg till skolan och se om det finns nån tid ledig nu för KTC tillsammans med Lisa och Frans. Blir nog kul:) Till kvällen vakas det lyxmiddag hos Stina som agerar kock fredagen till ära. Blir nog nice det med:)

Tentan avklarad

Japp nu är den över.. tror det gick vägen!

Dock så är jag mindre glad över att betala dubbla kåravgifter.. Men men det är bara att taav det sparade kapitalet, fattig bör jag ju inte bli av det hoppas jag..

En kall natt..

Ja de blir lätt kallt när man ska konkurrera med ett smalt täcke som bara vill ramla ner på golvet hela tiden.. Bostaden borde utforma en mer parvänlig storlek på sina sängar.. Baksidan av att falla för de stora pojkarna! ;) MEN jag klagar inte, humöret är bättre nu än på några dagar!

Viktoria Beckham ser visst lite frusen ut.. ;)



Ska kolla igenom mina anteckningar och läsa ett par kapitel i Intregrerad organsiationslära och så baka ut brödet som är på jäsning.. blev mina vanliga standardbröd fast utan russin den här gången eftersom jag tänkte att jag var nog söt ändå.. ;)

På fredagmorgon ska jag, Lisa och Frans fara på KTC å leka sjuksköterskor - flitiga som vi är! =D Ska bli kul tycker jag.. Frans kommer att bli min alldeles egna nåldyna!!! Haha=)


Beckham of the day


Hejdlöst vackra kvinna!

Vänner

Ibland krävs det inte nå mera än att bara visa att man bryr sig om någon, att man finns där och ser att den andra behöver en. Man behöver inte säga det mest perfekta eller ge personen en massa tips och råd - var medmänniska, det räcker oftast väldigt långt!

Har fått ett par samtal, ett par sms, nån bloggkommentar och ett besök sedan igår.. Ni finns där och det känns underbart!

Två oskyldiga flickor på Phi phi Island.. ;)




Hoppas bara tentagudarna finns där för mig imorrnkväll.. ;)


En dag av AnnikaULs mindre braiga

Det fortsätter som det slutade igår.. Depp depp.. Men jag tog då mig i kragen och gick på skolan och snackade med studievägledaren iallafall. Kändes bra det! Tänker nog läsa klart utbildningen plus att jag tänkte söka lite extra kurser nästa läsår åxå för att kunna göra det jag verkligen vill. Nu har till och med studievägledaren sagt att jag inte behöver jobba på sjukhuset när jag är ärdigutbildad vilket känns som en lättnad.



Tog iallafall en promenad på eftermiddagen för att pigga på mig och det hjälpte skapligt. Har världens träningsvärk sen gårdagen så jag kunde inte fara iväg på spåret kände jag. Har lagat middag med Phimpho ikväll.. Fyllda bläckfiskar med stickyrise och en stark sallad till det. Gottigott! kalasade upp lite kakor som var kvar i frysen  sedan hennes födelsedag åxå.



Före stekning.. var sjukt roligt att trycka in fyllningen i fisken!


In i stekpannan med dom!


PHIMPHO!!! =)

ska försöka motivera mig att tentaplugga litegranna inför morgondagens tenta.. Boring!

IKSU gästspel

Studentsportardagen till ära gjorde jag ett gästspel på Bodypumpen tillsammans med Millabus, det var kul:) Jag var hetast av alla, hade mina nya träningsbyxor som jag köpte i Sundsvall å mitt gula träningslinne från Thailand. Sjukt bra:) Tajtast ass ever!!!

Beckham - förebild!





I eftermiddag har jag läst en intressant bmotivation till den å det känns så konstigt alltihop. Va nyss en glad och motiverad flicka men nu damp jag tillbaka till deppträsket där sommaren å framtiden bara är ett mörkt hål..

 


Vad vill jag jobba med?
Vem vill anställa mig?
När ska jag skaffa barn?
Kan jag få barn?
Vill jag ha barn?
Varför lever man?
Vem ska jag dela mitt liv med?
Vill jag dela mitt liv med någon?



Suck.. Ska då snart på orkestern och då blir nog allt bra igen.. Får då en semla där iallafall.. Alltid nåt att glädja sig åt! Men då var det det där med sockerberoende.. Blir så less på allt jävla fokus, en tjej i min klass hade haft det som förbättringsarbete.. Hon nämnde bland annat att hon ville på sikt gå ner i vikt.. Herre min Gud! Hon är smal redan!!! Vad lever vi i för värld??

Det värsta är att jag själv blir påverkad i det jävla snacket.. Suck!



Älsklingsponken fyller julafton!

Idag är det Jonnys fördelsedag å han blir hela 24 år GAMMAL!!! Fyller julafton med andra ord.. Grattis säger jag!


Alla <3 ans dag i kärlekens tecken

Spenderade dagen med min lillebor Anton som var å hälsade på broder Tuck i helgen. Vi tog en långpromenad vid älven å så tittade vi förbi hos Jonny en sväng. Va med Angelica och Anders åxå å det bjöds på en hel sopsäck med kläder som jag fick testa plus wienerbröd å kaffe! Nice söndag det.. =)

 




Kärlek tänker ni säkert nu, men det är tvättäkta syskonkärlek!!!



På kvällen var jag inbokad med mina älskade.. Han hade lagat jättegod middag med fetaostfyllda kycklingfileer och nån potatis och olivröra till det. Sjuuukt gott!!! Plus att han hade köpt semlor till efterrätt! =D Blommar fick jag åxå<3 Kände mig verkligen som världens lyckligaste flicka!

Efter maten rådde vi om varandra å så avslutades kvällen med en tragiskt film..

Kan inte bli en bättre dag!!!


Glömt..

jag har glömt hur det kändes att tömma sin kropp på energi men idag fick jag känna på det..

Var ute på skidorna imorse å jag kände redan då att kroppen inte ville lika mkt som jag, åkte ändå tre varv på 3,7:an för att jag tänkte att jag hade fått dålig kondis och behövde göra nåt åt det.. Sen gick jag bort till Anna och där bjöds det på delikat linssoppa med vitlöksbröd. Var riktigt längesen jag träffade söta Julie och Anna! Trevligt:) Vi tog en promenad å så drack vi kaffe och te medan vi bläddrade i kataloger och drömde oss bort till landet där kontokorten aldrig säger nej.. Som vanligt med andra ord! =)

Gick hem å spelade saxofon som jag hade planerat.. Men då blev det jättekonstigt i hela kroppen och svetten började rinna.. Spelade ändå å sen lade jag mig i sängen för jag kände mig sååå sjuk. Tänkte vila men då kände jag hur magen började kurra.. kanske var jag hungrig trots att byxorna tryckte mot magen?? Vinglade mig in till köket med mamma på andra sidan luren som pepp för att laga nåt. Nu sitter jag å äter mat å det känns redan mkt bättre! Har nog inte ätit så mkt i veckan tror jag.. Oinspirerande å jobbigt att laga mat.. Brukar tycka det är kul men nu orkar jag varken laga eller handla hem nån mat..

helg i sikte!

Måste säga det att AnnikaUL börjar få nördtendenser.. Helt fast i min distanskurs, timmarna rinner iväg framför datorn å jag njuter av att läsa å skriva!!! Dessutom har jag börja med att faktiskt FÖRSÖKA fixa vissa fel som min dator har å ibland lyckas jag faktiskt! :) Liten kick får jag av det åxå.. Njuter av att fixa tabeller på datorn åxå, det är nåt magiskt med att siffor förvandlas till förgglada cirklar och staplar som jag själv får bestämma hur de ska se ut.. Kick kick!

Var på en långpromenad med Emil igår, vi gick runt Nydalasjön. Kaffe å surr på det hemma i hos mig. Nice:) På kvällen kom Milla förbi för att vi skulle planera lite festligheter.. Vet inte om vi blev så mkt klokare men jag kom fram till vad jag ska klä ut mig till imorrn på Ryssfesten! En bra början det iallafall.. Ser ut att bli nice väder i helgen åxå så jag taggar skidor på lördag å söndag:)

I eftermiddag ska jag ner på stan å inhandla Vodka och en present till födelsedagsbarnet.. på kvällen ska jag haka på Stina till en av hennes vänner å käka middag å spela spel. Fredagsmys!




Roade mig med att analysera en dags diet.. Jag ligger rätt bra till tycker jag!


Dålig på att blogga

Jag känner att jag nästan aldrig har tid att blogga längre.. Eller jag tar mig inte tid att blogga är väl sanningen! Så är mitt liv just nu, tid har jag till en massa men tiden räcker inte riktigt till ALLT jag vill göra. Så det jag helst vill TAR JAG MIG TID TILL.. Så är det and I really like it:)

Helgen hemma var sjukt nice trots att mamma smittade ner mig med en förkylning på lördagen. Så på kvällen blev det inge Hemavan utan det blev att kika på Melodifestivalen å svulla glass för att min hals skulle bli glad igen. Men det var skönt ändå. Vad gjrorde jag hemmavid då?

ONSDAG - hann inte mkt mer än att vara social å ta en promenad med Strimma. Plus att jag lekte med Dietist XP;) Ganska genomgående under hela var att jag småpluggade min distanskurs:)

TORSDAG - Backen i Hemavan hela dagen.. Kvällen blev det slappis hemma..

FREDAG - Backen i Hemavan..=) På kvällen gjorde vi piroger å så kom lillebror hem! Vi körde bort kusinerna å flumma med dom tills det var dags att lägga sig å sova.. Alltid lika kul att träffa Anders=)

LÖRDAG - Bakade Hällakakor med mamma, jag stod för allt utbak å mamma fixade deg å gräddade bröden.. Sen komme grannen för att baka åxå.. Jag smet iväg från all städning å tog Tegsnässkidorna upp i Rauksdaln.. Åkte till tjänna där å tillbaka, tog nästan tre timmar. Gjorde en snygg kvadd på vägen hem.. ;) Mamma hade fixat semlor tills jag kom hem å två av våra grannar hjälpte oss att fika upp dem. Trevligt =) Sen så lagade jag middag till familjen - Flygande Jakob å alla åt och verkade tycka att jag hade gjort ett bra jobb=) Melodifestivalen som sagt var på kvällen..



SÖNDAG - Lätt okry som jag var så blev det en lugn förmiddag med lite småpyssel å sådär. Sparktur med mamma  å Strimma på eftermiddagen. Tidig middag å så hemfärd vid 16. Bussen var då knökfull som väntat så jag fick inte sitta med lillebror som jag hade önskat=/ När jag kom ner till Umeå hann jag mest bara hem å lämna mina grejer iannan jag agerade packåsna åt älsklingen som hade åkt en annan buss. Mysfika å sen nattinatt.. =)


Heldag på skolan på måndagen å så saxofon å frisering på kvällen. Emelie är bäst!!!!

Tisdagen blev det skola på förmiddagen å så premiärtur på Gimonässpåret. Blev 9 km i solsken=) På kvällen blev det orkester:)

Idag har jag haft skola med en jättebra föreläsare. Handlade mkt om Sjukvårdens organisation och genus typ.. Riktigt intressant! =) Efter lunch har jag gått bort till Nydala å åkt milspåret i det strålande solskenet.. 40 min på milen denna gång, rätt nöjd! =) Körde intervaller på vägen hem, sjukt jobbigt att springa med skidfodralet märkte jag!


Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och fortsätta studierna..=)


Studentski

Igår var jag i Hemavan och åkte i backen hela dagen. Första timmarna åkte jag med några tjejer från klassen men vid 12 mötte Älsklingen och Oskar upp mig vid Solkattenliften=) Var väldigt blåsigt så det var bara två liftar öppna=/ Men men det var kul iallafall:) Åkte lite i skogen åxå å det var niiice=) När bamsebjörnen å de andra från ID drog sig mot Afterski hakade jag på Ida som jag hittade i liftkön så vi åkte nån timme till och gick sedan till Afterskin strax innan 16 då liften stängde. Satt å myste med de andra för att få lite värme i gammkroppen!


Kvällen spenderades hemmavid framför datorn i jobbsökandets värld. Ångest är det enda ordet som kan beskriva min känsla inför sommaren.. Huvvaligen!

Sitter nu nere i källarn på hemtjänsten och väntar på att bussen ska gå till Hemavan för ytterligare en dag i pisten.. Eller så åker jag upp dit med Millabus, får se hur lång tid hon tar på sig!  Har bara köpt liftkort för 2 dagar så resten av helgen blir det nog att vara hemma med familjen å busa med lillebror och mamma. Vi ha tänkt baka på hällan å så har jag en tanke på att åka Tegsnässkidor med Strimma upp mot Rauksdaln=) Det blir nice det! 

 


Home

snart bär det iväg till älskade Kråkberg!

Huvvaligen

Som svar till Carina så har jag bara sökt ett jobb hittills men jag ska väl kasta iväg fler ansökningar.. Va inte så pepp på att gå som undersköterska på NUS en sommar.. Vil vara ute! Lämnade in en halvhjärtat intresseanmälan till kyrkogården men jag lär inte få det. Skrev ett kasst mail, svarade på de de ville men talade inge gott om mig själv vilket nog krävs om jag skulle ens ha en liten chans att få det. Men men jag ska kolla som sagt men det är sååå jobbigt att fixa jobb, har inte behövt hålla på med sånt förut ju. Jobben har kommit till mig om man säger så;)


Har haft 4 bra dagar med Stina i slutet av veckan, fika å surr på torsdag, bio å surr på fredag, Origo å surr på lördag å filmkväll å fnitter på söndag. Jag klagar inte! =) Vi såg på Top Gun och den var lika bra (om inte bättre) som den brukar vara. Den längsta killens kropp är ju att döda för! ;)

Partajsbild från i höstas, visst var jag snygg i håret??




Sämsta början ever på veckan, kom till MB för att vara ambitiös och läsa organisationsboken (som för övrigt inte har ett piss med sjuksköterskeutbildningen att göra) men så var det nån som hade norpat åt sig den innan kl 9 på morgonen! Plus att jag fick två spydiga kommentarer på raken av en av mina närmsta.. Inte det jag behövde just då känner jag.. Gick bort till UB istället och hittade ett exemplar där i Röda Rummet. Hann läsa lite mer än hälften av den iallafall innan det var dags att vandra till VVH och käka lunch. Fick gott sällskap av min granne från Kråkberg som har börja plugga till sjuksköterska nu i vår=)

Snart är jag hemma igen.. Onsdag! Bilden är tagen från bilen i grannbyn



Skidor blev det efter jag hade grejat klart på skolan, åte dock bara två varv på 3,7:an eftersom det var sämsta glidet ever å att jag inte hade nån energi alls i kroppen för att träna. Kom hem käkade å nördade fast på distanskursen å nu är det nu! Fan vad tiden går fort!!!!


RSS 2.0