Om en bra beslut

Sjukt nöjd över mitt beslut (tack mamma att du peppade mig) att åka hem till stan i helgen. Fick en trevlig tjejkväll tillsammans med Angelica och hennes syster å så Sara. Vi drack vin och såg på tredje Narniafilmen och gjorde ett par halvhjärtade försök till att spela Cluedo och Jag har aldrig..  Trött som vi var och snäll som Angelica var så fick jag sussa på deras soffa inatt, vaknade av att Lily var uppe och grejade rätt tidigt. Trots att jag var lite trött så kände jag så mkt kärlek till denna söta unge och jag tyckte bara det var mysigt att titta på barnprogram å surra med henne:)

Vad har jag gjort idag då? Varit rätt så lugnt faktiskt med lite inlines runtomkring på Tomtebo, går inte att åka på gång- och cykelvägarna än så jag fick hålla mig till bostadsområden, kändes lite riskabelt att åka omkring på storvägarna då jag inte kan bromsa.. ;)

Fick även tummen ur och lagade 3 par jeansbyxor som jag vägrar kasta trots att ett par av dom har ett antal år på nacken och krävde 6 st lagningar innan de var hela igen.. Arvegods från Angelica då jag kanske var 16 år eller nåt åt det hållet. Tog en promenad också med Fredrik, hade tänkt ta med Agnez men missade att ta med nyckeln till brorsan =/

Kvällen har jag spenderat med Stina, var riktigt gott med MAT igen, har blivit mest bara Arraksbollar, gröt, mackor och Fil i Lycksele känns det som.. Men nu festade jag till det riktigt rejält med tunna spjäll och vitlökspotatissallad från charken på Ica och så sallad och vitlöksbröd. Vi köpte också Wienernougatglassen som Sia har.. Den är sjukt prisvärd för den som inte har testat den! Gräddglass ska det vara:)

Hmmm.. Vad tusan ska man ha för klänning på avslutningen??

Från Studenten.. :)


Praktiken och livet i Lycksele

Praktiken går rätt bra här i Lycksele, primärvården liknar den bild jag hade innan jag påbörjade min utbildning. MEN det finns mycker brister gällande resurser i vården och det hade kunnat bli så mkt bättre vård om det satsades mer pengar till personal. Det faktum att många av sköterskorna eg har gått i pension innebär att de har sjukt mkt erfarenhet men att de inte vet hur man ska utföra evidensbaserade insatser.. Ganska jobbigt att vara student sådana ggr eftersom det blir så mkt dubbla budskap inom utbildningen. Man vill göra enligt "boken"samtidigt som man inte vill stöta sig med de sjukt erfarna sjuksköterskorna som är ute i "verkligheten".. Ni känner säkert alla igen er i detta.. Jag försöker att göra något melllanting, ifrågasätta men inte stå med pekpinnar samt vara ödmjuk gentemot deras sätt att göra saker och ting på. Idag har jag varit på BVC, fick sitta med i en mammagrupp, vara med och mäta/väga/vaccinera barn samt en 3 årskontroll. Verkar vara mysigt att vara barnsköterska men jag tror ändå det inte är något för mig.. Är inte tillräckligt barnakär (nu iaf) för att tycka att det skulle vara roligt att göra stora delar av dygnet i sjukt många år framåt i tiden.. Men sköterskorna där verkade trivas med sitt jobb iaf:) En av sköterskorna hade stuga i Tärnaby och var där typ varje helg, världen är allt bra liten!  Ja det är den! Tycker att det är mkt sammanträffanden hela tiden eller så är det så att allt i inlandet är i inlandet och då har man koppling till varandra på ett eller ett annat sätt! :)


Ja men mitt liv i Lycksele då? Längtar verkligen efter att Carro ska komma tillbaka, håller på att bli totalt "lappsjuk" efter mindre än en vecka här.. Löper och svullar om vartannat känns det som.. Men folket är trevligare än vad jag hade fått uppfattningen av och jag tror att de som skapat ett nätverk och/eller bildat familj trivs riktigt bra här i staden. Åh blev sjukt sugen på fika nu när jag skriver, synd (eller tur????) att Arraksbollarna redan tagit slut.. Kommer troligtvis få följa med på ambulansen efter påsk förresten, känns superkul! Tror att sjuksköterska kommer bli en ett bra yrke :)
Kommer bli Umeå i helgen ändå, hade en tanke på att snåla in en resa till Umeå men jag kommer inte palla att sitta här ensam. Det är för mkt i tankarna för att jag ska orka med det. Blir en Roadtrip söderut på påsk, kommer att få se sjukt mkt av Sverige känns det som och få lite "äkta" vår..

Overkligt

Det finns saker i livet som man aldrig kommer kunna förstå.. Saker som aldrig ska behöva drabba dem som står en nära, inte drabba någon.. Ni finns med i mina tankar och i mitt hjärta <3
Ladda om!

Vilket bra förstaintryck jag fick av min kommande arbetsplats! Haft en toppendag med min sköterska och undersköterska som jag gick med idag:) Nu ska jag ladda om och traska tillbaka till NUS för träff med Vårdförbundet.. Kanske blir sjuksköterska av mig tillslut.. ;)

Dessa stödstrumpor kan man köpa här blir lite sugen.. :)


Dagens bittra

Gick till Nydalaspåret i eftermiddag för att åka lite skidor i hopp om att piggna till lite.. Efter dryga 50 m så vände jag om och gick hem igen. Sjukt dåligt före och noll glid!!! Irriterande, skulle ha lagt ner energin på att löpa istället. Tog över en timme att gå dit och tillbaka med skidorna till ingen nytta.. MORR

Blir även bitter på alla dessa tomma Gainomaxförpackningar som ligger slänga överallt i dikena, den som göms i snö kommer fram i tö.. Fan att folk som tränar så pass att de känner att de måste ta en Gaino inte har tillräckligt med energi/muskler att slänga förpackningen i närmsta papperskorg!!! Ser ju överjävligt ut med allt detta skräp ju..första dagen

Tjollahopp!

igår var jag förbi en sväng på Stroke och sa hej och fick hämta ut kläder. Ska köra ett inskolningspass imorrn och är måttligt nervös. Kändes som om det är bra stämning på avdelningen och det faktum att jag kommer vara på "öst" känns super. Det är där patienterna kommer efter det akuta skedet om de är i behov av kortare rehabilitering. 9 patienter på 3 sköterskor dagtid och 2 st kvällstid, hyfsat personaltätt tror jag:)

Ahh shit - Annika Berggren SJUKSKÖTERSKA!!!
På eftermiddagen tog jag en promenad bort til Biltema och köpte vevlager till min cykel. Sen tog jag en svämng på Intersport och GUUUD vad mkt grejer man skulle kunna köpa där! Var nära att köpa en ny adidasjacka/tröja men jag stör mig på att de är så korta i armar och rygg! Kanske bör kolla på herrsidan och se om passformen är bättre där. Kommer att önska mig en pulsklocka av pappa när jag tar examen nu i vår.. Blir toppen eftersom jag har lätt att fegträna.. ;)Idag ska vi göra klart vår presentation och öva in den.. Sen så ska jag vara ledig i em och sen vara social på kvällen. Blir att ta en tidig kväll då jag börjar redan 06:45 på torsdagmorgon.

Ett dåligt löte som gick över

Tog en löptur med Agnez i em för att bryta den neagtiva trenden på humöret och det funkade rätt bra faktiskt! Blev en timme med henne plus lite egen löpning så ca 75 min totalt. De ringde från Stroke åxå så imorrn ska jag dit och säga hej och fixa kläder inför torsdagens inskolning, ska vara där mellan 06:45 å 16:00 då - känns spännande!Blev en riktigt trevlig kväll åxå, Oskar kom hit och vi lagade mat och såg på 127 hours å svullade i oss varsib glass:) Känns dock lite trist att han flyttar imorrn.. =/ Men man får ju ytterligare en anledning att besöka huvudstaden:)

 


Har fortfaradne inte fixat med kabeln till mobilen så jag har bara gammbilder att lägga upp på bloggen.. =/

Inte lätt

Vill pausa livet just nu.. Älskar vårvintern hemma i fjällen, tar emot sjukt mkt att vara i stan igen - tillbaka i verkligheten.

Minnena är sjukt starka, haft mkt möjlighet att dagdrömma mig bort på mina skidturen i veckan. Inatt kom drömmarna tillbaka..

Återkommer med en peppupdate från min underbara vecka, nu är jag bara grining å tvär!

RSS 2.0