Stockholm!

Hemkommen från huvudstaden nu, åkte dit i torsdagsmorse tillsammans med Maria för att delta i Vårdförbundets Studentforum. Är riktigt nöjd med resan, fint väder, inspirerande forum med trevligt folk och sjukt god mat. Kan det bli så¨mkt bättre? Blev att strosa lite på stan på torsdagen och igår så mötte jag upp Jonny efter forumets avslut. Fick se hans supermysiga lägenhet och så tog vi en promenad i Hagaparken. Kan inte låta bli att vbli lite sugen på Stockholm.. men isf skulle jag vilja på centralt så man har gångavstånd till allt man behöver! Å det är ju inte så superenkelt att få tag på..

Ska klä mig nu och fara på marschträning med Hemvärnet nu, blir M/90 för hela slanten!


Pannband - check!

Nu har jag virkat mitt första pannband och så har jag virkat mig en blomma. Blev lite korvigare än på beskrivningen så jag kanske läste den fel men det ser då ungefär ut som en blomma iallafall :) Ska se om jag hittar fler fina blommar som jag kan sätta på pannbandet då jag ledsnar på denna lila skönhet. Vad tycks?


Födelsedagsfirande i Världsklass:)

Ikväll har jag å Stina firat våra födelsedagar med att käka sushi på Sushibar, sjukt gott! :) Sen så gick vi vidare på Kafe Station och fikade gofika å en massamassa kaffe.. :) Härligt att vara så pass ledig som jag är just nu:)

Imorrn ska jag upp i ottan å baka bröd inför frukostknytis med klasskompisarna, kommer bli melodikrysslösning och virkning för min del och en massa surr förstås:) Blir bra det! På em ska jag å Tove kastbyta skidor och fara ut och åka litegranna - PEPP!!! =)

Hade nog inte så mkt mera att orda.. KRAM på er ALLA!!! <3

Skidor, skidor, skidor :)

Som sagt var så är det väldigt lugnt på skolan för tillfället så jag har mkt tid att vara ute på:) Idag var det katastrofövning för majoriteten av klassen inkl Emelie som jag skrivet med så det fick bli en LEDIG torsdag för mig, LYX! Började dagen med "Halv åtta hos mig" å "Play rapport" till frukosten, å så en massa parti kungen samtidigt:) Sen så vuxenfix och promenad till Nydalaspåret där jag åkte ett varv på milspåret och ett varv på femman. Gick hem å lagade lyxlunch å så föröskte jag plugga ett tag innan jag insåg det var ganska meningslöst med tanke på att vi står å stampar på ett ställe. Så det blev lite pyssel å fix å bokläsning istället för AnnikaUL. Saxofonen fick även sig en omgång:) Sen så bleve klassiska skidor tsm med Fredrik, vi var bort till Thomas å Tove igårkväll och lånade deras skidor å surrade över en kopp te - trevlans!

Afterski 2009


Men som sagt så bleve klassiska skidor för oss på Gimonässpåret, 9 km. Gick faktiskt riktigt bra och vi hade ungefär samma tempo vilket underlättade. Är sjukt sugen på att köpa ett par klassiska skidor efter påsk då de brukar reas ut! Det tar ju mkt mera på ryggmuskler och armar än vad skejtingen gör samtidigt som det inte är lika fysiskt jobbigt att åka. Eller mer anpassningsbart kanske är rättare sagt.. Å så tar det mindre på ben och rumpa som blir sjukt tuktad av all träning som jag gillar att träna.. Löpning, spinning,vattengympa, pump och skejting! Så summan av kardemumman är att jag MÅSTE köpa mig ett par såna skidor, annars går jag under nästa år;)

Skulle vilja ha ett par Tegsnässkidor åxå eller militärskidor


Nä men superkul med någon som faktiskt är pepp på det man föreslår och inte bangar ur:) Inte räds för att träffa nytt folk, inte så det märks iaf;) På tal om skidor så verkar det bli skidor med Tove på lördag em, ska kastbyta skidutrustning med varandra för vi märkte att vi hade samma skostorlek och vi är ungefär lika stora:) Sjukt perfekt för oss båda. Gillar det paret ootroligt mkt, synd de ska flytta norröver till sommaren.. =/

Såg en bra film igårkväll åxå, Gnomeo & Juliet, sjukt söt :)

Helgen och lite annat

För det första så kan jag berätta att det blir Stroke på NUS i sommar för mig, mitt första sköterskejobb!!! Blir spännande.. Känner mig asrädd och nervös samtidigt som jag är pepp på att kasta mig ut och lära mig en massamkt:)

Syster Annika




Till helgen som var då..

På fredagen tog jag bussen på förmiddagen till Övik där jag möttes upp av min älskade Farbror<3 för lunchdejt på Café Lilla Paris där han är lite av en stammis. Lika mysigt som alltid att umgås med honom:) Sen så fick jag skjuts upp på sjukhuset där jag hälsade på mormor tillsammans med Håkanbråkan. Efter sjukhuset blev det snöskottning av pappas tomt så att det skulle vara fint då han kom hem, hann dock inte med att skotta riktigt allt innan han kom hem från jobbet. Beställde pizza till middag och sen så blev det en lugn hemmakväll med honom.

Får ta en två år gammal bild på järnduon istället..



Lördagen spenaderades i Kroksjö med snöskottning och en skidtur med pappa och vita blixten på hela 2,5 timmar, var riktigt, riktigt fint väder:) På kvällen såg vi på melodifestivalen och käkade semlor. Linda B som ägde med sin låt fick minst röster av det svenska folket - SKANDAL!!! Älskar texten på den låten, kanske beror på ordvalet "karl" som är lite av ett favoritord för mig;) Men men vinnalåten var tippad och jag tycker den är ganska bra. Dannys låt däremot var riktigt usel om ni frågar mig!!!


"Känns som om allting är opp-och-ner
Jag känner att jag inte orkar mer
Jag har en riktig karl, en sån man vill ha
Precis som det ska va'
Som kan det där med bygg och snickeri
Han kan kombinera mat med vin
Jag borde vara glad, jag vet vad jag har
En trygg familjefar
Men ändå i min fantasi
Finns en annan i mitt liv"

Söndagen var lika vacker som lördagen. Blev en timmes promenad innan pappsen steg upp och så for vi på en 2 timmars skidtur på skoterspåret mot Grundsundavalllen. Jättevackert! :) När jag får ordning på kabeln till tfn så ska jag ladda övet lite fina bilder:) Sjukt nöjd över min prestation åxå, har inte åkt klassiska skidor på flera år och jag matade ändå på ganska bra trots det faktum att det var gamla a la 70-tal med råttfällebinningar å allt =D


Söndagen avslutades med hemmagjord pizza och en halv Pretty Women innan ögonen föll ihop..



Tidig uppstingning idag så jag fick en lååång förmiddag. Har gjort tråkvuxengrejer å svurit för mig själv. En jobbig dag rent psykiskt så det är tur jag har en jourhavande kompis ett sms bort.. Guld<3 Blev en timmes löpartur runt Nydalasjön - Mariehem - Campus för att lugna ner psyket och sen så gick jag ner på stan för att inte behöva vara ensam. Mötte upp Emelie strax före två för intervju på Dragonens korttidboende och sen tog vi en pluggLatte på Café Göteborg.. Myyysigt värre:) Man måste ta hand om sig själv även om det kostar..



Sjukt förvirrad tjej just nu..men jag tror mkt grundar i osäkerheten kring framtiden och hur det kommer kännas att vara färdigpluggad och "vuxen" på riktigt.. Hatar att måendet ska behöva påverkas av andra fjanttramsgrejer åxå men man får väl acceptera hur man är och vart man har sina svaga punkter.

 

Vill ha denna starka känsla jämt!


födelsedag!

Gud min födelsedag kunde inte ha börjat bättre! Mkt kärlek:)

Blev även GODKÄND på eximinationen idag, så nu är det ännu mera nedförsbacke till sommaren -11 då jag är FÄRDIG SJUKSKÖTERSKA!!!! Kommer bli kung det;) Firade sen med att åka ner på stan i vårslasket och möta upp Millabus för att köpa chinos på HM men de var på tok för stora för oss båda! Så jag köpte mig en oversizetröja istället:) Typ blommig.. Kommer bli jättefin att ha i sommar som vardagsplagg tror jag.

Vill ha sommarbrännan tillbaka!

 

Sitter och inväntar två söta tjejer som vill gratta mig, Angelica och Lily:) Funderar dock om jag ska orka gå till ÅC å köpa fika eller om de ska få nöja sig med glass och bullar..



På tal om Angelica så var jag förbi brodern en sävng igår för att gå med Agnez. Tror minsann han blev lite blyg;) Men jag är då otroligt glad över att det funkade bra å så:) Nää nu ska jag fortsätta ha lite ångest över att NUS inte ringer..

Jaa just ja! Glömde berätta att det blir Sthlm för mig och Maria om två veckor för studentgrejs inom Vårdförbundet:) Kommer bli askul, synd bara att Jonnys lägenhet var full den helgen redan.. Annars kanske man hade stannat över helgen.

KRAM på er alla!

Sista dagen

Tack Carina för dina fina ord! :) Det jag å min familj gått igenom är svårt att förklara och det är lika svårt att förklara hur banden mellan oss har stärkts till följd av detta.




Till rubriken! Jaaa idag var sista dagen på min praktik och det var teamAnnika hela dagen:)Vi kramades en massa å så skulle hon prompt bju mig på fika på Kahl's.. :) Känns som en storasyster för mig, hoppas att våra vägar kommer mötas igen! Man vet ju aldrig, kanske kommer vi jobba på samma avdelning någon gång eller på samma VC? *hoppas*. Slutbedömningen gick åxå bra och de hade bara bra att säga om mig. Poängterade även hur bra jag fungerar i en arbetsgrupp och att jag är "lättsam" att ha att göra med:) Värmer i hjärtat! Grät faktiskt en skvätt på vägen hem från praktiken, kommer att sakna dem!



Blev SM-spåret efter praktiken, gick jättebra:) Bestämde mig för att jag INTE fick stanna en enda gång under vägen och det gick! Mycket kärlek i skidåkning måste jag säga<3


På tal om kärlek, känns att det är vår i luften nu!

Anorexia

Träffade en väldigt tunn tjej idag på praktiken med diagnosen Anorexia nervosa. Ja vad ska jag säga? Kändes faktiskt inte jobbigt att snacka med henne och möta henne som jag trott att det skulle göra. Och det faktum att det inte kändes jobbigt tycker jag är bra för jag ser det som en styrka hos mig att jag nog kommer klara av det i fortsättningen åxå. Har haft en tanke på att jag kanske inte skulle ha den inre kraften att orka möta dessa personer och hjälpa dem som jag så gärna skulle vilja kunna göra. Mötet idag blev alltså en "positiv" upplevelse från min sida.

Vetskapen om konsekvenserna på kroppen - jaaa den är dödlig! samt veta hur man kan känna det (inte likt för alla förstås) gör att jag står starkare på jorden än om jag inte hade gått igenom skiten. Glad att jag gjorde bort det då jag var relativt ung. Värre för dem som drabbas vid senare år då man ska bli vuxen och skaffa sig utbildning, jobb, familj osv.

<3 Ler å Långhalm <3

Pepp

Jo visst finns peppen nu, våren börjar komma till stan! :) Blev milen på Nydala igår på morgonen å så en härlig promenad ner på stan på eftermiddagen med Solbrillor på!!! :) LYCKA! Satt och lyssnade på Lindas föreställning "Från Överlevarlandet till Livslevarlandet", därför jag for på stan alltså i det vackra vädret. Riktigt bra på att föreläsa måste jag säga. GoLinda <3

Köpte lite vin och några öl innan jag strosade hemåt igen, höll på att svälta ihjäl innan jag var hemma kändes det som - stora ssvältdöden! ;) Tur jag hade gjort en kasslerpaj på förmiddagen så det var bara att kasta in den i micron:) Hann justå pass svälja och nästan diska så var det dags att trampa ner på stan igen för filmkväll. Riktigt trevligt måste jag säga med fruktsallad å kaffe tom!


RSS 2.0