Min eftermidddag

For på Konäset och paddlade kajak.. paddla bort till en klippa och lyckades kravla mig ut ur kajaken för att ta mig ett dopp men när jag skulle hoppa tillbaka i den så välte den förstås! tur jag redan var blöt..tur attt ingen såg mig hade varot rätt pinsamt annars!! Satt sen å pratade med Klas som var ute vid Lindas stuga å sen for jag till Da och gästade henne på kaffe och glass=) Va aplänge sen jag träffade henne!!! Å barna hade vuxit mkt sen sist jag såg dem, de är sååå söta!! Sen blev det att handla lite mat på konsum till min lillebror å hans kompis Alex som är i Kråkberget å svälter medan jag jobbar..=P

Nu ska jag återgå till arbetet, haft en kunglig eftermiddag in Tarnaby=)

 


Dagens sunbrills..

Idag blev det de glassiga sunbrillsen som jag fick av mamma=)

Dagens sunbrills..

Idag blev de dom röda som fått den stora äran att vila på min lätt rödfärgade näsa..
I love them, synd bara att folk inte könenr igen mig på byn..

De röda som på bilden förgyller den redan gyllende Milla!


Utvärdering - Dansgalan

Det blev mkt dans för min del.. Bara dans! Eller iofs så såg jag faktiskt på E-type när han hade sitt uppträdande...=) Mkt Vilhelminabor var i farten, bla en viss herr Trapper som jag dansa mer än en dans med=) Längre sen sist, VÄLDIGT länge!!

Bjöd upp både Casper från Arvingarna(som inte dansade när han jobbade=/) å E-type(som hade lovat bort sig till en annan redan) men jag fick då EN PUSS på kinden av honom!! Fattade noll, jag ville ju bara ta en dans! Han trodde väl att jag var värsta fanet som bara ville träffa en kändis.. Men men lite besviken över Casper men det får jag leva med.

Blev inga inköp på marknaden förutom en den nya magnumglassen med massor av choklad inuti, den va då grymt god!! Bad med Milla i gamla båthamn å Markus haka på som socialt stöd. Sen middag hemma hos Carro å hennes byggkompiser.. De var trevliga=)

Sundslia

Idag blev det en eftermiddag i Sundsliden med Anna och Daniel å Annas familj! blev premiärdopp i tärna för i år för mig å Daniel.. Anna och magen stannade på land! jga bangade igårkväll när jag försökte doppa mig i Boksjön..

Blev bjuden på värsta sommarlunchen med pastasallad, baguetter å honungsmelon!!! Nice, nice=) Å så fick vi kaffe, isglass(undra hur många år sen sist??) å massor med chokladkakor i olika valörer!!!

Nu är jag tillbaka på jobbet, jobbar 7-12 å 16-21 idag så det passade ju perfekt med en visit i Sundslia=)

Nu ska jag bege mig.. KRAM på er alla!!

Gårdagens bravader

Nu ska jag berätta om min underbara onsdag! dagen började med att jag å min kusin Tobias som är och hälsar på oss i veckan bakade hällakakor ute i farstun. Sen så packade mamma en fikaväska å sen så drog vi ut på sjön å fikade på storholmen - hela familjen! =) Sen så satt jag mot ett träd och läste en bok medan mamma och Sture la ut 12 nät. kom hem vid halv 5, fick ut på en promenad med Strimma å sen så lagade jag köttfärssoppa till familjen. Sen blev det hemmagjord hjortronglass som mamma hade gjort i ordning kvällen innan - perfekt efter soppa! Sen blev det fisketur för de andra medan jag stannade hemma å fixade lite grejer å läste.

idag har jag jobbat - satt ute med en vådtagare å Millan å käkade jordgubbar med grädde å kaffe till det, PERFEKT!

Nu ska jag åka hem.. med Birger!


Träningsläger

Lilla huset på berget har förvandlats till ett träningsläger iom att mamma köpte träningscykeln. När jag kom hem igår efter drygt 1,5 timmars promenad med Strimma så satt mamma å cyklade medan jag gjorde min sit-ups å diverse arm å ryggövningar. sen så la hon sig på min säng å gjorde sina andra övningar.. Tur man får lyssna på gammusik iallafall=)

Slutar halv ett idag.. Sen så blir det surströmming hemma hos oss med grannarna.. 

Nu ska jag börja jobba - chefen kom just in=P

*KRAM* 


Midsommarmiddag

Den blev helt underbar!!! Först blev jag bjuden på smördegsinbakad älgfile med pommes å beasås å så hade jag med mig grekisk sallad.. Sen så blev det att jäsa framför tv:n med lillanders medan anders låg på kökssoffan å sov. Sen så blev det kaffe å den godaste jäkla efterrätten som jag någonsin ätit, vitchokladmousse med jordgubbar å kaffe förstås!! =) Helt underbart..  Biuld finns på mobilen men det är kass å så är sladden i Umeå så jag snor en bild... =P



Ikväll måste jag få tummen ur å träna.. tror jag börjar med en promenad med Strimma å sen får jag ta nå cykelträning å styrketräning efter middagen.

SOL=)

Yees idag är det soligt ute.. Jobbar till fyra å sen så är jag bjuden på middag hos Anders å Anders=) Det kommer att bli greeeat!

Nu back to work..

Midsommar

Jag jobbar och det är kanon! 

Nu ska jag dra mig hemåt å käka grillat med mamma å Sture.. Anton har smitit ner till Umeå till Anders å Angelica den rackarn! Men men jag sitter ju fast i Tärnaby hela helgen så det är väl rätt beslut av honom=)

Har fått en del glad midsommarhälsningar på mobilen, JAG HAR VÄNNER=)



Jag å Milla


Var till Millan igår å käkade lasagnette efter jobbet, det var nice=)
Å så bakade vi en rabarberpaj (årets första) å så fick vi sällskap av Jonas W..
Skvallra en massa om storumanfolk å ås spelade vi Clouedo som Milla utklassde oss i.. Inte okej, inte okej..



jag å EMIL=)



Gammal studentbild från frukosten..
Ebba, Stina, Elin(babe) å Annika(jag)

En helg å en hel massa tårta!

Jo det har blivit en del av den varan i helgen - hela veckan till och med!! Anton slutade ju nian så vi bjöd in folk på fika på lördag för att fira honom. Trevligt=) Sen så kom det även folk ígår och firade honom och hjälpte oss med resten av tårtan.. Trevligt det åxå! Folk å rörelse är bra skit=) Anton hade även med sig två kompisar från hemavan å vi spelade kort i husvagnen på kvällskvisten, ganska lustigt att spela kort när hela högen är dåliga förlorare... Eller jag är ju bara jäkligt bra på att vinna=P

idag var det sista dagen på inskolningen, sen börjar allvaret till midsommar, så jäkla bra att jag fick schemasatt den helgen!!! Money,money,money..

Hm få se hur jag ska göra på storumandagarna - hissa eller dissa?? Det är ju 40årsgrillning på lördagkväll samma helg åxå.. Å så har Millabus jobb.. Svårt val!

Har börjat cykla på mammas träningscykel, första dan cykla jag 20 min, nästa gång 30 min å igår blev det en timme!! Bäst att hålla igång ikväll med nåt så att jag slipper träningsverk imorrn..=P


Dagen lillebror slutade nian

Japp idag är det den dagen! Kännerm ig sjukt nervös över hur det kommer att gå för honom att flytta hemifrån. HAn ska flytta till Lycksele å bo i Carros fd lägenhet.. Det blir nog bra Annika - LUGN!

Det var dock trevloigt att sitta å lyssna på all musik i kyrkan, inte för att skryta med min lillebror var grym på att sjunga!! Hans klass var bäst, de spelade å sjöng "inget stoppar oss nu" ni vet den som Blackjack har gjort=) Sjukt bra låt!!!!

Fick lite nostalgikänsla åxå när jag tog på mig klänningen jag sydde innan jag gick ut nian.. 5 år sen jag hade DEN i just DEN kyrkan.. Fick träffa en del klasskompisar från högstadiet åxå, det var nicenice det=) Tydde mig till Gina som jag ALLTID var med iallafall i åttan å nian..=) Konstigt att vi inte umgicks mer under gymnasiet, vi gick ju faktiskt i samma kklass där åxå!

Sen jag kom hem från tärna har jag cykla med den nya motionscykeln i 20 min å hållit på att svettas ihjäl - det blir ju aldrig nerförsbacke på en motioinscykel ju!!! Å så blev det lite styrka innan det var dags för grillat till middag=) Stark violl jag bli i sommar!! Efter middan så har jag lekt popstjärna på mitt rum i över en timme - allt är som det brukar vara här i Kråkberg med andra ord=P


Hemma i Kråkberg

Japp nu är jag hemma i mitt älskade Kråkberg igen, känns lite konstigt måste erkännas. Idag gar jag varit uppe på berget med Strimma som rullade sig i snön.. Jo det är fortfarande snö kvar på Kråkberget! Fin utsikt var det åxå=)

På eftermiddagen blev det att röja med röjyxan i 2,5 timmar å det kändes i ryggen måste erkännas.. Men det som inte dödar det härdar heter det väl? Kommer nog att vara rätt lungt med inlägg på bloggen en tid framöver, blir väl kanske lite bättre när jag börjar jobba så jag får tillgång till bredband.

Släktträffen var helt kanon men min tävlingsinstinkt gav sig nog tillkänna under brännbollen..=P


Nu ska jag koppla ner (fniss)

Jag mötte en kändis..



Äntligen värsta vimmelbilden ever!
Tagen förra helgen utanför Rex av Magnus=)

"Jag åker åxå skidor men jag är inte så grym"
=P


Tvätten klar

japp nu är det tvättat klart=) blev förstås sent igår åxå men det är trevligt med sena sommarkvällar=) Helst om man har bra sällskap annars suger det att sitta uppe å uggla å vänta på att man ska bli pigg igen=P Å nää jag ligger inte död i ett dike, det var bara som jag sa..

Nu ska jag cykla ner på stan i ösregnet för jag är för snål för att ta bussen plus att stadsbuss är emot mina principer..=P

Yees så är det, vill inte lämna stan, vill inte lämna stan..=/ Fan jag skulle ha skippa middag med familjen ikväll å låta dem åka ner till Hususm utan mig och ta bussen ner imorrn istället!! Men men det känns som om det är lite väl sent påkommet.. =/ JAja det är ialalfall SOMMARLOV och jag får glädja mig åt det ialalfall=)

Ett stycke kram ja vill ha

SOMMARLOV!!!

Nu är det sommarlov för Annikaul.. Tänk vad mkt som har hänt under ett år.. Är samma person men ändå inte..
Helt otroligt att jag har gått å blivit stadsbo!

Kändes som om tentan gick bra, helt klart ett G=) Har firat mitt sommarlov genom att laga mat med Stina hemma i korridoren å sen ha jag rensa bort lite korta tröjor å gett henne å sen så gick vi ner på Strömspilen å shoppade. Helt otroligt, JAG - ANNIKA hittade en klänning som jag fick med mig hem!! Inte ofta det inträffar precis..


Knytkalas med majs- och pestopasta, köttbullar, broccoli å så vitlöksbaguetter till det.
NIIICE =)


Träffade min älskade Reinfeldt åxå på vägen hem, han är lite större än mig.. Men snart, snart ska jag ta över Sverige å sedan världen!! Stina har avsagt sig stadsministerpositionen iallafall så det är ett gott tecken för mig att passa på=P 


Reinfeldt och jag!

Höll evigt på att blåsa bort innan jag var hemma MEN jag klarade mig, tur va?? Hur ska annars mina tanter å farbröder klara sig i sommar? Fick även se lite litekonvaljer på vägen å kunde inte låta bli att fota dem=) De får mig att tänka på farmor och Kroksjö..


Vackra blommor med en kass mobilkamera (som vanligt alltså)




Gick å nynnade smått  på den här gamla godingen i blåsvädret å tänkte på MIA

Nu gäller det!


Jag hoppas på att det blir tummen upp!

...

Ja vad ska jag säga? Jag har lätt att tycka om människor och jag vill gärna lära känna människor bättre - alla har något intressant att komma med och det vill jag vara delaktig i.. Alla blir man inte vänner med, vissa möten bara går obemärkt förbi. Andra männikskor känner man mera för och vill umgås mera med. Det är dock inte lätt att hitta dessa människor man verkligen kan älska, de är ett fåtal jag har funnit i mitt liv och bland dem är det bara EN som jag älskat i den bemärkelse att vi varit ett par. Jag har nog svårt att bli kär nuförtiden, när jag var yngre var jag kär i alla som kom i min väg. Nu är det annorlunda.. Oj nu blir det bara en massa svammel här känns det som men det är nåt som vill ut ut men jag vet inte vad det är nu men jag VILL kunna förklara, om inte för världen men iallafall för mig själv till en början. Vad vill jag? Jag vet inte. Eller jag vet vad jag vill JUST NU men inte i det långa loppet å jag tänker försöka att inte spekulera i det heller.



Så jäkla skön låt, vet att jag ha lagt upp samma video i nåt inlägg förut men den är värd att lyssnas på!



har agerat svarttaxi hela dagen idag känns det som. Hämtade upp Milla imorsemed cykeln (på mitt eget initiativ, det är kul att ha nån bakpå) och skjutsade henne på skolan - jag hade ändå vägarna förbi=) Sen så blev det att cykla ner på stan vid halv tolv för att möta upp Vickan. Tog en latte med henne på Hedvigs hörna(visst heter det så?) å sen skjutsade jag henne till Nolia. Satt där tills jag blev hungrig å sen cyklade jag hem å åt mat(klokt inte sant??) å sen så pluggade jag litegrann. Sen komme Vickan hit med bussen å var här med mig medan jag pluggade å hon slösurfade mest å lånade min dusch. Kul att träffa den tösen igen iallafall men ingen av oss var särsklit psykiskt stabila idag tror jag.. Iallafall så cyklade jag ner henne på stan igen vid halv sex å sen cykla jag till Carlshem å hämtade mina skor som varit där ett par veckor iallafall.. Kom hem å sen så blev det att laga mat/plugga med Phimpho.. Roligare än att plugga iallafall..



Vickanpickan å jag utanför Nolia
Fjortisörhängerna på - check!



Phimpho och jag äter grillad kyckling, soppa, ris och gurksallad=)




Jag är nog sämst ever på att inte vara "för på". Jag är som jag blev helt enkelt, kanske inget att vara stolt över - kanske nåt att vara stolt över, vem vet??



"Okej, jag kanske inte är
Den som man, som man ska va
Och jag kanske inte är
den du helst av allt vill ha
Men jag är nog lite grann
En sån som du gillar ibland
Och jag erkänner att jag kan
Tänka mej det ibland
"

Tentaångest

Kan någon förklara för mig varför jag alltid blir labil i psyket dagen innan tenta??
Känns som om hela världen är emot mig!!

Vissa saker rår man inte för.. Det bara blir


"Jag har inte kollat upp det, jag har bara läst om det"

Klockrent citat som Johanna slängde iväg i måndags då vi gick igenom den gamala tentan=)

Igårkväll var en trevlig kväll, iallafall efter att jag hade gett upp min hjärt och kärlsjukdomar och dragit mig ut på promenad..=) Tur det är sommar nu, då behöver man inte sova så mkt=) Vaknade upp före 7 imorse trots att jag tog mig isäng nångång efter halv 2. Det är bra skit det.

Ibland(läs nästan alltid) har jag så jäkla taskig timing medsaker å ting..Känner mig otroligt opepp på att åka från Umeå på fredag.. Ska bli kul med kusinträffen men resten!

Jaja men nu är det så här det är å då är det väl bara att gilla läget som mamma brukar säga. "Gilling the läge" =P


Från balen - jag å Elin ägde dansgolvet..Vart var alla andra??


Vill bara sova!

kroniskt trött idag, vill bara lägga mig på spikmattan å drömma mig bort..

Men en bra dag iallafall, Anna och jag åt lunch tillsammans och vi uppdaterade varnadra lie om allt möjligt=) Drack ett å ett halvt drinkglas kaffe med mjölk när jag kom hem efter lunchen men still trött. Mia åkte just hem till sig nu..=/ MEN jag HOPPAS och TROR att det blir Umeå för henne till hösten=)

Om ett tag ska mina kusiner Sandra å tobias, deras mammi å min farbror komma å titta förbi hos mig=) De är i Umeå för shopping antar jag..=)


Nä FOKUS människa - SKÄRPNING FÖR FAN!



Trevligt med besök=) Fick till och med en present, en burk där man får klistra på ett klistermärke där det står vad som finns i den=) Tog en liten bild på familjen Jonsson åxå!


Sandra, Ulf, Carina och Tobias=)




Min middag, stuvade makaroner med ost å dijonsenap å till det köttbullar med stekt lök, paprika å morötter
Man har det bra=)


MB

Yes här sitter jag å ska vara duktig flicka fram till lunch iallafall.. ska vara chaufför till Vickan imorrn från Vasaplan till Noliahallarna där hon ska göra test för polishögskolan å hon hittar inte dit så då tänkte jag att jag lika gärna kunde cykla bort dit. Får ju träffa gotjejen då åxå=) Va ett tag sen sist.. tror det var när hon skjutsade mig från Gunanrn till Tärna under jullovet. Huvva tycker inte om att Stockholm tog henne ifrån Norrland=/

Kommentarer sökes

Hade ju varit kul med lite kommentarer på bloggen.. Någon frivillig??
Eller är alla förblindad av alla sköna bilder?? =P




Titta vad vi får lära oss=)

Stresshantering

Stress påverkar vår livskvalitet och ökar risken för hjärtsjukdom. Att lära sig hantera stress på ett klokt sätt är en viktig del av rehabiliteringen. Fundera på vad som är viktigt i livet och prioritera – både på arbetet och i hemmet. Ställ inte orimliga krav på dig själv utan håll dem på en lagom utmanande nivå. Se
till att det finns tid att värna om både vänner, familj och fritidsintressen.

Fysisk träning gör det ofta lättare att hantera stress. En aktiv kropp förbrukar stresshormoner, hjärnan syresätts och kroppens lyckohormon, endorfin, frigörs. Regelbunden avslappning gör kroppen mer stresstålig. Avslappningsövningar ger
kroppen en chans att vila och återhämta sig och fyller på energibehovet inför kommande utmaningar.

Texten är hämtad ur Hjärt-Lungfondens temaskrift Hjärtinfarkt som gavs ut i juni 2008.


Låt att nöta during plugg å livet i stort..


Sista dagen med Mia..snyft

Skola på förmiddan, gick igenom den gamla tentan med Johanna å Lisa. Jag slutar aldrig förvåna mig om jag säger så! men men..

Promenad med Mia runt nydalasjön i eftermiddag, riktigt härligt!









'Sen har det blivit en timmes pluggande.. Ska fortsätta nu efter bloggpausen!

Min söndag

Vaknade halv åtta av att pappa ringde och väckte mig.. Hade tagirt mig i säng strax efter å hade bett till gudarna att få sova ut ordentligt. Det hade jag gjort om det inte var för telefonen..Men men jag ser det som en framgång att min kropp inte ville upp vid sju - åtta iallafall=) Dagen var frälst åt plugg men det blev inte alltför mkt av den varan.. Umgicks med Mia som ska åka hem till mammi å pappi å så kom Markus förbi och käka glass med oss=) Å så kom Kidde förbi åxå och det var ju helt suveränt!!! Var ett tag sen jag träffade på den filuren=P


På kvällen blev det oplanerad morsdagsmiddaf/avskedsmiddag med Phimpho(korridorsmamman) och Mia(mia som i mia) och det blev väldigt delikat. En fisksoppa, en fisk/kycklinghjärta(du läser rätt HJÄRTA)sallad å så grönt japanskt körsbärste med vaniljglass och jordgubbar till efterrätt=)



Phimpho

Mia käkar glass med jordgubbar

Fick upp energinivån vid halv elva så då blev det discodunk inne på mitt rum med Mia, vi har energi så det räcker till och blir över till hela Ålidhem när vi är danspepp tror jag minsann! Men kul hade vi då=)

ett stycke galen brud - mia=)


Skabbiga brudar när de är som bäst

japp det var den dagen det..=)


RSS 2.0