Dagens rätt
Ja jag gjorde en köttfärspaj till midag i fredags lr ska jag säga kvällsmat kanske med tanke på att den spisades runt 21-snåret då Annika finally hade hämtat upp den angenäma besökaren på Nus busshållplats. Shit the same det jag ville komma till är att Annika inte riktigt haft tid/tanke på att skriva upp receptet och inte heller haft sinnesnärvaro att fota måltiden innan den var uppäten.
Köttfärspaj 4 port Ugn: 225grader
Köttfärspaj 4 port Ugn: 225grader
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl grahamsmjöl
- lite salt
- 1 dl rapsolja
- 200-300 gram nötfärs
- en gul lök
- frysta ärtor majs å parika
- tacokrydda
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- salt
- prästost
- blanda ihop alla ingridienser till pajdegen å tryck ut det i en form, grädda 10 min.
- Fräs löken i olja å tillsätt därefter köttfärsen
- tillsätt gränsaker till en lämplig blandning
- Googla efter recept på tacokrydda eftersom det inte finns hemma
- gå igenom kryddhyllan, ditt å alla andras skåp för att hitta alla kryddor å blanda lite på måfå.
- vispa ihop äggen, mjölken å lite salt
- Bred ut köttfärsblandningen i pajskalet, häll över äggstanningen å hyvla ostskivor så det täcker fyllningen
- grädda tills stanningen blir fast å osten bivit gyllenbrun.
- servera med ett gott humör å en burk majs
Kommentarer
Trackback