Jäkla väder

Kom mig inte iväg till Lycksele i onsdags som planerat eftersom det var en fucking snöstorm som omsvept hela norrland typ =/ istället traskade jag över till loverboy och vi hjälptes åt att städa hans lägenhet. Mysigt avslut med varsitt glas mjölk med musli i soffan;)

Torsdag var det fortsatt kasst väder och fredagen var det istället kallt. Blev en långpromenad runt Nydalasjön som höll på att förfrysa mina fina händer=/ På kvällen kokade jag palt och så for jag å Stina ner på stan och kollade på Snabba Cash. Den var bra men inget storslaget alls i mina ögon.. Men det var kul att se på bio=)

Igår skrev jag ihop ett personligt brev och så skickade jag iväg en ansökan om sommarvikariat på psykiatriska kliniken här i Umeå. Bara hoppas att jag får det nu! =) Promenad runt Nydalasjön med Markus, mindre kallt då men ändå för kallt för skidorna..=/ Men det var nice med en surr med honom! =)På kvällen var jag bortbjuden på middag hos Oscar och det var rikttigt trevligt. Kyckling å ris bjöds det på å så manligaste tårtan ever - PRINSESSTÅRTA=) Utgång efter det på origo med David, Oscar och Stina, mötte upp med Johanna och Markus där åxå=) Plus att Jennie var där om DJ=) Å bästa barlaget! Men jag blev lite trött efter klockan ett, skyller det på att jag hade satt väckarn på sju på morgonen för att gå upp å göra nytta.. Å det gjorde jag ju åxå=)

Så sammanfattningsvis så har det varit kasst väder i veckan å därför har det inte blivit nå mer skidor för mig=/ Så därför har jag nu klätt på mig understället och väntar på att frukosten ska lägga sig nere i magen iannan jag sticker iväg till spåret.. Blåsten och kylan till trots;)

Skidor och annat skoj

Igår var jag å testade milspåret på Nydala för första gången i år. Tycker det är skamligt att man ska måsta betala för att åka på spåren där men det var då ingen som kollade mig, tror det är annars om man skulle ha åkt på helgen där.. Men det stod på den där spårbetalaravgiftsautomaten att kortet var för konstsnöspåret som är på 5 km. Men det är ju samma spår i början å slutet som milspåret så det är lite svårtolkat om man ska betala eller inte. Shit the same, for AnnikaUL och hennes studerande vänner så är det fritt fram att åka. Kul var det att åka ett annat spår, det är lite plattare (mkt plattare) än SM-spåret så det gav en annan typ av åkning.

Ungefär såhär tärd burkar jag se ut efter milen..

Bilden är från förra veckan nångång


Idag blev det att åka på SM-spåret efter skolan, va asjobbigt måste jag erkänna. Gatt till och med stanna å vila i en backe, helt sjuuuukt trött var jag i HELA kroppen. Känner att gårdagen gjorde sitt på armarna. Christer knäckte idén om Tjejvasan nästa år å jag blev sjuuukt pepp på det.. Kanske man till och med skulle köra vanliga Vasaloppet då man liks är där.. BEror på hur formen ser ut till hösten och hur mkt tid och energi jag kommer orka lägga ner på träning. Får bli mer seriös med det jag stoppar i mig och NÄR jag stoppar i mig det isf. Å så inte festa så mkt, men det götr jag iofs inte nu heller.Ikväll har jag varit på årsmöte i Hemvårnskåren och svulla smörgåstårta, bra att se jur mötena går till och vad som har hänt och kommer att hända. Har redan träffat människor där som jag verkligen tycker om=) Imorrn ska jag åka till Lycksele vid 16:30 för att vara med på helrepet med kåren där. Kommer hem vi 23:30 på kvällen så det blir en låång kväll men jag ser verkligen fram emot att träffa Storumanfolket igen! Främst CarroBarro förstås å ERLAND<3

Härlig bild från lyxigaste sommarjobbet ever!


Har en såndär konstig känsla av att allt kommer att köra ihop sig för mig, det är lugnt i skolan nu och jag har planerat in en massa grejer som känns rolig utöver det. Men snart kommer en ny kurs å då känns det som om jag kommer sakna den frihet som jag nu unnat mig att ta.. MEN det kommer jag att fixa, bara att sitta å plugga nån helg då å då så ska väl det lösa sig ändå hoppas jag. Största stressfaktorn i mitt liv för tillfället är sommaren, vart ska jag jobba? Med vad vill jag jobba? Vem vill anställa mig? Ja ni förstår säkert hur jag tänker..

Nice med hemtjänst men jag har tacka nej till jobbet där i sommar, vemodigtJaaa en skojig sak till är att jag fick kommentaren av två i min basgrupp att jag lever mitt liv i en ständig picknick! De tycker jag gör det bra som tar med mig hela fikasäcken till skolan varje dag med kaffe å mjölk å mat å grejer.. ;) De blev lite extra fult med tanke på att jag använde en bläckpenna som sked till mitt kaffe idag trots att det fanns plastskedar att tillgå typ 10 meter bort.. Men jag tänkte mig inte för, i mitt undermedvetna så satt jag väl mitt i skogen å vilade mina ben efter en skidtur eller kantarellplockning å åtnjöt min matsäck.. ;) De trodde jag skulle göra mig bra som fritidslärare när jag hade lessnat på sjuksköterskeyrket..

 Fick även höra att min farbror Kent alltid brukade tänka på mig när han läste Nemi.. Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt det. Hon är iofs mig idol i serievärlden men hon är inte den mest politiskt korrekta jag vet.. Men varför ska man vara så politiskt korrekt hela tiden för? ;)


 


Helgen i Husum

FREDAG
Började min långhelg med att åka ner till Övik på fredagen. Gick på Intersport och köpte mig valla för presentkortet som jag hade fått av kusinerna i julklapp så när min gamla tar slut så är det bara att knäcka den nya flaskan glidvalla! =) Farbjoj Kent och jag möttes därefter upp på Cafe Lilla Paris och tog en fika, nice det! Vi for sen hem till honom och bytte om å tog en promenad runt Höglandssjön. Vi hann avhandla en massa ämnen under promenadens gång:) Det är så sjuuukt nice att träffa sina nära å kära och bara få umgås två och två tycker jag. Oftast är det en massa släkt runtom en på samma gång. När vi kom tillbaka så hade hans sambo Ingela fixat middag till oss, riktigt lyxigt med en sån sevice! =) Sen satt vi å snackade i soffan å kalasade på tårta från Sockerbagaren:) Fick sen skjuts hem till pappsen av Kent..


Lördag
Blev en sedvanlig tur till Kroksjö tillsammans med pappsen och jag passade på att köra lite 740 för att inte glömma bort hur man gasar och bromsar med en bil;) Blir inte mycket av den varan här i stan å tur är väl det! ;) Vi tog en skidtur med militärskidorna upp till skoterstugan å tillbaka:) På kvällen lagade pappa entrecote och klyftpotatis till middag, gott det! =) Blev en kväll i soffan med mitt första Robinsonavsnitt på länge och så kalasade vi på potatisbakelser från Edmarks Finbageri, goa va dom!!!!

Söndag
Söndagen spenderades hos mormor med morbror Christer och hans familj:) Vi städade å grejade å så käkade vi våfflor till lunch. Gick ner till Husum vid 14 tiden och spelade Sverigespelet med pappsen innan jag tog bussen hem till Umeå vid 17. Vi va så inne i det så vi var nära att missa bussen, lite extra spänning i tillvaron;) Gick hem till min ängel och käkade middag där i väntan på filmkvällen. Vi såg Zombieland och jag gillade den skarpt! Riktigt kul:)


Going south!

Japp ska gå bort mot NUS snart för att åka ner till Örnsköldsvik. Ska gå på stan nån timme å sen möta upp Kent då han slutat. Får se vad vi hittar på.. Men jag hoppas på KAFFE och så på en promenad runt hans sjö.. Imorgon blir det att åka till Kroksjö och åka militärskidor med pappsen och kanske, kanske får vi med oss en korvstump att grilla om vi har riktigt tur:)

<3

Det finns ett ljus som är så starkt
Men aldrig nånsin, aldrig lyst på mig
Åh, jag vill, jag vill att min hela liv ska va'
Att leva med dig, du, det är vad jag vill
Åh, vill leva för att älska dig
Det finns en möjlighet
Åh, säger de som vet
Jag kan få allt jag vill, allt jag vill

Men vad är bra? Vad är bra?
Säg mig, vad kan nånsin kännas bra
När jag ej har dig nära mig?
Men jag har det, och jag har letat så

Åh, du vet ej, du vet ej hur det känns
Du vet ej, men jag vet att du vet ej
Nej, du vet ej hur det känns att älska en man
Och jag försöker hitta nån att vilja älska såsom jag älskar dig
För jag älskar dig, du

I min fantasi
Jag kan se en bild av dig
Jag vet det är en önskan
Men ingen annan, ingen annan borde nånsin bli så blind
Eftersom jag var
Jag vet, jag var blind
Och jag säger det till dig
Jag var väldigt, väldigt blind
Åh, jag är bara en tjej
Kan du inte bara ta en titt på mig och se
Se jag lever, älskling, lever och andas just för dig
Älskling, kan du fatta det?

Men vad är rätt? Vad är rätt?
Säg mig, vad kan nånsin kännas rätt
När jag ej har dig som jag velat ha
Men jag har det, även fast jag letat så

Åh, du vet ej, du vet ej hur det känns
Du vet ej, nej, nej, nej
Att du ej vet, du vet ej hur det känns att älska en man
Och jag försöker hitta någon att kunna älska såsom jag älskar dig
Och jag vill att du vet att jag har försökt

Åh, det finns en möjlighet
För mina vänner har sagt att de vet
Att jag kan göra allt jag vill
Allt som jag vill och jag tror det är rätt

Men säg vad är rätt? Vad är rätt?
Säg mig vad kan nånsin tyckas vara rätt när jag ej har dig?
Och jag kan ej hitta dig älskling, nej, nej

Åh, du vet ej, du vet ej hur det känns
Du vet ej, men jag vet att du vet ej
Du vet ej hur det känns att älska en annan
Och jag vill bara kunna hitta nån att älska
Åh, nej, nej, du vet ej, du vet ej, du vet ej hur det känns

Jag försöker ge min kärlek till dig
Och jag försöker hjälpa dig, älskling
Men du kommer aldrig
Nej, du kommer aldrig
Nej, du kommer aldrig
Åh, du kommer aldrig
Jag vet det, du vet det
Att du aldrig nånsin kommer
Åh, släppa in min kärlek, kärlek i ditt hjärta

Torsdag i mitt hjärta låt mig besjunga dig nuuuu..

Okej jag är knäpp, jag vet!

Idag har det varit skola mellan 9-12, riktigt intressant då det kom sjuksköterskor som jobbar inom den kommunala verksamheten och snackade om sitt arbete. Låter väldigt lockande känner jag.. Inte minst för att minimiingångslönen låg på 22.000 medan den ligger på mellan 20.000-21.000 i landstinget. Plus att man är väldigt självgående och styr sin dag ganska mkt själv. nackdelen som jag ser det är att man inte blir lika sjukvårdsteknisk kunnig och att det blir mindre patientkontakt på kommunsidan. Men arbetstiderna är åxå niiice.. Tror det blir några år på sjukhuset å sen kanske plugga vidare eller så hamnar man på kommun! Det blir bra det, riktigt bra föröker jag intala mig själv. Sen ska jag antingen bli CHEF, PROJEKTANSVARIG (för nåt spännande typ "sluta röka" eller "ökad hälsa hos personalen" och då föreläsa och vara expertrådgivare), DISITRIKTSSKÖTERSKA, SKOLSKÖTERKA eller så då jobba på eller starta ett BEHANDLINGSHEM för ätstörningar. Guuud det finns så många möjligheter, så många val och det känns både nice och jäkla besvärligt för då måste man göra en massa val å det är inte lätt för en velpotta som AnnikaUL!Iallafall så jobbade vi bort lite med basgruppen efter lunch å sen så traskade jag iväg till Stadsliden å åkte ett varv på SMspåret, gick rätt bra faktiskt men jag kände att det var lite jobbigt när jag närmade mig slutet. MEN Det som inte dödar, det härdar..Det är nog mitt favoritmotto här i livet:)Imorrn åker jag söderut för att träffa lite släkt och umgås med min älskade pappa (läs ta död på varandra i kroksjö med en massa is och klobb under skidorna).. Det blir nog bra det tror jag. Ska väl åka tillbaka till stan på söndag så jag inte missar någon söndagsfilm med ID-familjen.. Främst sötjonny om jag ska vara ärlig! ;)

Vacker sång, vacker film men jag tror inte det kommer att visas nån Nothing Hill på söndag.. ;)


Förlåtit

Jag har lidit, jag har
Ända sen min kära for, ja
Jag har lyssnat, jag har lidit, jag har lidit
Ända sen min, sen min kära for

Men jag tror att det snart, att det snart finns ett slut
Om jag bara står ut
En dag tills mitt, tills mitt elände får sitt slut

Jag ser mitt live, det är så tomt
Så tomt, så tomt, så tomt
Fyllt av den smärta, smärta
Mitt liv det är så tomt
Så tomt, så tomt, så tomt
Fyllt av den smärta, älskling som ibland
I ditt bröst bara väller
Som ett moln sväller
Jag har fattat
Jag kan se dig I mina tårar

Förlåtit, jag har nu förlåtit
Jag har gråtit
Älskling, jag har saknat dig
Åh, jag har saknat dig
Att vara själv det känns inte bra
Värre än jag trott det ska va'
Så snälla säg mig, snälla säg mig
Säg mig varför känns inget okej?
Allt blir fel för mig

Jag trodde ej att jag nånsin skulle älska
Nej, nej, kunde aldrig, nej, aldrig tro
Varför känns allting så fel?
Varför när jag aldrig förutser någon, nej, nej, nej
Snälla, kan nån hjälpa när jag känner mig så här?

Utåt sett är det bra
Och jag har en säng så skön
Fast jag bett och bett min bön
Sista tiden har jag ändå fått sova ensam

Förlåtit, jag har nu förlåtit
Åh, du vet jag har gråtit
Älskling, för jag har saknat dig
Förlåtit, jag har nu förlåtit
Åh, jag har legat och gråtit
Älskling, ja, jag har saknat dig
Åh, jag har saknat dig
Förlåtit, jag har nu förlåtit
Åh, legat och gråtit
Älskling, ja, jag har saknat dig


Har fört över Carolines Album " Joplin på Svenska" till mobilen idag. Har många favoriter på det albumet men gråt älskling och förlåtit är favvisarna för tillfället:) tips, tips är att lyssna igenom albumet för att hitta era egna favvisar. Kan ju tipsa på lite album som jag diggar:

  • Caroline af Ugglas - Joplin på Svenska
  • Caroline af Ugglas - Så jag gör det igen
  • Melissa Horn - Långa nätter
  • Melissa Horn -  Säg ingenting till mig
  • John Mayer - Continuum
  • Sherwood - A different Light
  • Britney Spears - The Singles Collection
Ja det var de jag kommer på just nu som jag brukar lyssna på rätt så ofta. De är niiice allihopa men jag har en förkärlek för Caroline och Melissa, det svenska språket talar direkt till mitt hjärta <3


Ändrad tid

Skit åxå de hade ändrat tid på vår föreläsning idag från 13 till 12.. Inge bra det för då blev det inga skidor på förmiddagen som jag hade planerat. Istället har jag slöa framför datorn och tagit mig en promenad. Det var att sitta av tiden framför datorn jah INTE skulle göra ju=/ Fan vad kass jag är!

Igårkväll vaer jag på orkestern, spelade en massa fel och blev irriterad på mig själv. Men det är ju skitkul iallafall=) Vi ska fara ner till Stockholm och spela på kronprinsessans bröllop vilket känns enormt rolligt!!!! Har alltid gillat den tösen=)

 

 

 

Förresten, måste bara vråla av mig lite...

 

 


JAG ÄR KÄÄÄÄR I VÄRLDENS GOASTE!!!!!


 


Dåså..

.. hade jag läst de kapitel som var angivna i litteraturlistan för boken "Att vara chef och ledare för omvårdnadsarbete". Bäst tyckte jag om kapitel 6 som handlade om "Att stärka sig själv". Det ineehöll sånt som jag tror jag kan ha användning för i livet i stort. Gud vad jag blir sugen på att bli chef nu!!! =) Mamma brukar säga att jag är av chefsämne men jag vet inte det.. Vad tror ni? Skulle jag passa som chef?

Den sanna ledaren?Godmorgon

Har läst ett kapitel ur ledarskapsboken sen jag steg upp imorse, vet inte om det ger så mkt kunskap till kursen å så eftersom den är riktigt mest mot hur det är att vara enhetschef på en vårdavdelning typ.. Men intresant läsning är det iallafall som berör forskning som gjorts på personalens arbetsrelaterade hälsa och sånt. Jämför de olika ledarstilarna med min chef hemma i Tärnaby vilketr känns ganska kul:) Haade en liten tanke på att bli nån typ av chef i framtiden så det känns som sagt var intressant men lite onödigt att läsa just nu. Men jag har inget bättre för mig så..

Slängde iväg ett mess till Anna och frågade henne om vi ska gå Nydalarunt idag men hon har inte svarat än, Julie brukar sova vid halv tolv så då blir det då isf. Jaja intrresseklubben antecknar förstår jag.. Ska kolla Cambro nu om de har lagt ut nå spännande.. ;)

Ha en bra dag allihopa!


Gråt älskling


Ny kurs

och den kommer bli slapp.. fattar inte varför de lägger den på 7,5 Hp när man skulle kunna klara av innehållet på typ 4,5 hp istället. Mera tid till sjukdomskursen som kommer istället.. Typ ha tid att skriva VFU upgiften EFTER VFUn istället för UNDER VFUn då man är slutkörd! Men men jag har ingen beslutanderätt på instutitionen för Omvårdnad.. inte än iallafall! ;)


Idag har jag förskt skriva ihop ett CV, logga in på min distanskurs för att kolla så att allt fungerade, ätit lunch med Milla å så har jag varit ute på löptur och styrketränat lite efter det. Kvällen har jag spenderat med trevligt sällskap på Laboratorvägen tillsammans med Stina och Sofia som gick i min parallellklass på gymnasiet. Trevligt=)

Nu blire en kopp te och att läsa lite om ledarskap i en bok som jag lånade för ett par veckor sen, den ska ju snart lämnas tillbaka så det är bäst att läsa igenom kapitlena som man skulle läsa tänkte jag. Läste ett rätt intressant avsnitt om ledarskap och genus iannan jag gick bort till Stina.. Genus är alltid intressant att diskutera men ack så känsligt!

This is for U - My Angel<3

 

 

 

 

 

 


Roligaste spåret ever

Har varit och kört SM-spåret på Stadsliden två dagar nu och jag måste säga det att det är det roligatse spåret jag någonsin åkt på. Det går upp och ner i princip hela tiden och det är sjuuukt jobbigt men samtidigt rikktigt kul med alla nedförsbackarna=)


I fredags blev det en hel eftermiddag och kväll tillsammans med Stina. Vi gick först ner på stan och kollade in rean samt shoppade litegranna. Jag köpte en jättefin t-shirt som jag oturligt tappade bort innan vi var hemma. Gick tillbaka samma väg för att kolla om jag skulle hitta påsen men det var lönlöst. Så det blev 2 ggr fram och tillbaka till stan plus 10 km skidor. Resten av kvällen låg jag däckad på Stinas soffa och hon skötte servicen av sin utmattade vän, MAT, FIKA, KAFFE å CHEECE BALLS.. Det å en hel massa surr då vi hade några händelserika veckor att ta igen.

Igår åkte jag skidor och så käkade jag pizza med bästaste Emil nere på stan - sjuuukt gott och sjuuukt trevligt sällskap, snygg var han åxå! ;) Inte illa, inte illa. For hem till honom sen å drack kaffe, världens bästa kombo är faktiskt pizza och kaffe, då vinner man mig! Blev en hel massa skidsnack å sånt vilket jag nice med tanke på att inte många delar det intresset:)

På kvällen gick jag förbi Björns fest en stund, kände mig helt fel. Var osminkad och opiffad å nykter vilket inte var den bästa kombon för fest. Ångrar verkligen att jag gick dit för de fick bara skit med sig och ett sjäålvförtroende på bottennivå. Men men that's life and that sucks! Får trösta mig med goda vänners sällskap idag ioch kanske en skidtur altenativt promenad runt sjön.. Får se helt enkelt.


LOVE HURTS
Så sant som det är sagt, värst är det för tjejer/kvinnor - det är jag övertygad om!


Min fredag..

Idag har jag sovit längre, väckarn ställdes på 8:00 och jag känner mig hyfsat utvilad men formen sviktar.. Fått tillbaka den fruktansvärda tandvärken som kommer då visdomständerna får för sig att det ska växa en liten bit till bara för att jävlas. Så igår drogade jag mig med Alvedon 1g plus Ibutemin 400mg innan jag gick till skolan, avslutade kvällen med 1 g Alvedon åxå. Tänkte att jag bara får använda min superkombo då det blir riktigt jobbigt så jag tog bara 1 g Alvedon då jag steg upp idag för att trycka bort den värsta värken. Tänkte rycka upp mig nu och bege mig till spåret för lite skidträning, har dock svårt att bestämma mig för vilket spår jag vill åka på.. Gimonäs eller SM-spåret på Stadsliden... Det är frågan!

Får se om jag går ner på stan en sväng i eftermiddag eller hur jag ska göra.. Kanske ta en dejt med bästaste Emil som för övrigt numera förgyller min bokhylla med sina vita fina tänder.. Han, Per Elofsson å Millabur är de nya snyggingarna som får denna ära!

Grrr..;)


Filmtips!

Kollade på "He's not that into you" igårkväll by myself, den var faktiskt riktigt sevärd. Vet inte om det beror på att handlingen tilltalad mig eller om det var Ben Affleck som gjorde hela filmen sevärd..;)

Sjuuukt het karl!!!


Svart på vitt

Nu har vi det svart på vitt jag å Lisa.. VI ÄR BÄST OCH VI KOMMER ATT FÖRÄNDRA VÄRLDEN en vacker dag!!! Wohoo vad glada vi blev av full pott på vår projektplan:) Läraren frågade om vi hade hållit på med forskning förut tom.. Svaret var nej! då sa hon att vi hade forskargener.. Vet inte om jag ska jubla eller gråta;)

Lisa Polit

Annika BeckTror jag har sämst humor ever!

=D

Tacka Gud för mensen!!

Inga barn gjorda under December månad:)

Godmorgon!!!!

Dagen började på topp, när jag passerade NH på vägen till skolan delade en trevlig ung karl ut gratis kaffe med mjölk, Niiiice det=) Därefter satte de på världens bästa reklamlåt på Mixmegapol.. Härligt det med! Anert kommer Lisa och vi ska kirra det sista inför morgondagens seminarium som avlsutar kursen.. Ledig fredag-söndag, what to do?? Funderar på att vara en ordentig hemmafru och bjuda min älskade på en städning av lägenheten..=)


Annika i sitt förflutna..


En händelserik dag

Idag hände nåt hemskt pinsamt. Låg å funderade i sängen vad dagen skulle bjuda på och kände ett konstigt lugn över den kommande dagen. Kom då på att jag hade bestämt träff med Lisa på MB vid 8:30, kändes som om nåt var konstigt och kollade klockan på mobilen.. 08:34!!! Shit jag måste ha stängt av alarmet i sömnen!!!! Har hänt förut men aldrig så att jag har försovit mig!!! Yrvaken ringde jag Lisa å sa som det var och efter 25 min var jag på plats men medhavd matsäck å flottigt hår;) Tur att vi hann göra det vi skulle göra innan kl 12 ialalfall som planerat:)

Jennie kom förbi MB lite spontant sådär och hakade på mig när jag skulle agera bebisvakt åt Anna när hon skulle ta några blodprov. Gick ganska bra för mig måste jag säga å Julie protesterade bara de sista minuterna innan Anna kom tillbaka å efter någon minut lämnade jag över den gråtande Julie till Jennie.. Tur att Anna kom tillbaka:) sen så gick vi hem till Anna och gjorde varma mackor å drack kaffe.

kom hem å läste fucking artiklar till den projektplan som jag å Lisa ska opponera på, sjukt segt! Men det visar då på att vi är pålästa iallafall innan seminariet å då FÅR jag gnälla på alla lata studenter som inte förbereder sig inför seminarier..;)

Ikväll så gjorde jag COMEBACK i Hemvärnets musikkår här i Umeå. Har tidigare spelat i Lyckseles kår men det var några år sen nu.. Men sjuuukt roligt var det och trevligt folk var det åxå:) I will be back next week:)

Det är ner 2..

Svar på kommmentarerna till förra inlägget..

Caroline af Ugglas <3


Jag har ett mål, ett mål som jag kommer att få svårt att nå.. 2 jäkla kilon, hur svårt ska det va?


Check

Har städat korridoren med Thomas imorse å så har jag läst 1/8 projektrapporter.. Blidde lite bönor och en äggmacka till lunch, nice! =) Bönor är goooda å helt underbara!!!! Helst de stora vita bönorna men de har jag inte hemma, ska köpa en påse okokta nästa gång jag går ner på Maxi å handlar:)
Igår var jag på god middag hos Jonny, käkade en paj med nötter, soltorkade tomater, oliver, fetaost och annat gott:) En riktigt bra kock den där Imma:) Det är nice det, passar bra in på mina krav på bra släktingar.. ;)Såg en ganska udda film sen på kvällen som hette 9. Svårt att förklara handlingen i den men konstig var den tyckte jag iallafall. Förälskade mig i salt och vinägerchips åxå vilket kanske inte är det bästa förälskelsen..;)

 


Emil verjar visst vara sjukt stolt över att vara glädjedödare, tur för honom! ;) Sa snart pallra mig ut i det vackra vädret innan det mörknar igen..

Puss på er!

Söndag

Idag har jag varit ute å åkt tre varv på Stadslidenspåret. Var sjukt mkt folk och jag körde om alla utom en så det kändes rätt bra;) Men det förstörde Emil med att säga "Mjo fast de flesta tycks ju bara promenera runt på skidorna, inget roligt att köra om sånna, bara irriterande" Så då var jag ingen superåkare ändå..=/ Hehe=)

Dagen har gått sjukt fort idag, skidorna å ett samtal med gullstina å saxofonspel är det enda jag har åstadkommit denna söndag. Ska dock snart iväg å valla skidorna med Linda så då får jag då nånting viktigt gjort iallafall. Är bjuden på middag ikväll hos självaste Jonnyboy så jag förväntar mig en smakupplevelse utan dess like (jaaa det är hans mamma som har lagat maten..) Hehe.

Trevlig kväll igår hade jag åxå tillsammans med fina klasskompisar och mina underbara faddrar hemma hos Kristin på Nydalahöjd:)

Åhå julklappsskjortan är på!
På mammas begäran

Försökte fota min nya känning men det var inte det lättaste med kassaste mobilkameran ever.. Men man ser då lite hur den ser ut iallafall. Får väl lägga upp npn bild då jag har invigt den åxå så ni får se hur den ser ut på:)

Tror att jag inte kommer att använda sidenbandet i midjan.. men man kan ju variera mellan att ha det å att inte ha det då blir det som två olika klänningar nästan;)


Fredagkvällen

Jag å Jennie hamnade på en rätt alternativ hemmafest öst på stan med hennes kompis å hennes kompis kompisar som spelade irländsk folkmusik å drack öl. Det var riktigt mysigt och de var grymma på att spela!

Fina Jennie och hennes kompis


bästa låten just nu..


Stadstur, de små guldklimparna som ger livet extra krydda

Gick ner på stan i det vackra vädret idag för att spana in rean litegranna. Hittade inte så mkt med gillade rean på Gina Tricot kruxet var bara att de var sjuuukt mkt folk där och att det blev sjuukt varmt med vinterjackan å allt. MEN jag blev en festklänning rikare (eller fattigare beror på hur man ser det). Den är lila slappmodell med paljetter på axlarna typ..  Svårt att förklara med andra ord..

Mötte upp Jennie och sedan Markus för att ta en fika, gick bra för dem men sämre för mig med fikat - MAT för mig istället för jag insåg att jag var hungrig. men det var nice iallafall att sitta å snacka med vackra människor:) Det är så skönt med vänner som man bara kan vara sig själv med och träffa närsomhelst å att relationen inte försämras bara för att man inte haft tid att träffas på länge. Fick sällskap på min promenad hem åxå av Markus, han bor ju rätt nära här så det var ju inte helt opassande plus att vi fick mer tid att snacka:)

fina markus å två kändisar

Gammal bild men vafan, Emelie å Jennie
Lingonsylten snart slut.. Skulle behöva att nån gullig släkting skulle knacka på med en burk;)

Bra idé av Frans

Kolla Frans kommentar till mitt förra inlägg, Me like! =) Om man hade fått betalt hade jag varit rik vid det här laget;)

man hör visst vad han säger..


Sur bitch

ja det är min och många andras recension av vår kära kursansvariga.. MEN mig sätter hon sig inte på, inte än iallafall.. Men jag vet att många har tystnat pga hennes bitchiga framtoning. Så min uppmaning till er alla söta sjuksköterskestudenter - säg något för faaan! Jag känner mig som en idiot som ens öppnar munnen och svarar på hennes frågor.. För jag kan inge mer än nån annan i det här ämnet.. Å jag framstår som ett jäkla pucko de gånger jag gissar mig till fel svar på hennes frågor..


Shakespeare..

Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date . . . .

Vackert<3

Bikt

För att min deltidssambo inte ska tro nåt annat så var det faktiskt bestämt sen tidigare med bad på måndagkväll vid 21.. Å det var tänkt att jag skulle hämta henne på bussen vid 18.. Så jag hoppas jag inte är en alltför dålig person.

Vad som hänt sen sist

Måndagkvällen blev det underbaraste man kan drömma om, iallafall slutet av den när jag hade grejat färdigt här hemma..=) Det blev bad och allmänt mysigt! Känner att realtionen har förändrats nu den sista tiden, men inte till det sämre vill jag lova.

Igår vet jag inte vart tiden rann iväg, skola på förmiddagen å sen så blev det att låna ett par bcker om näringslära som jag ska ha tilll kursen jag ska läsa. Sen traskade jag hem för att fixa lite lunchkaffe. Spelade en del saxofon å  så trotsade jag och Johanna kylan genom att ta en promenad. Trevligt att ta en ordentlig surr med henne:) Va ju inte igår om jag säger så.. Bjöd Jonny på middag å så blev det väl inte så mkt mera gjort den kvällen förutom att jag renskrev hemtentan. Å så träffade jag Thomas som hade kommit tillbaka till stan, nice det=)

Idag har jag suttit på skolan mellan 9-14:30. Cyklade sen ner på strömspilen och lämnade tillbaka pjucksen som jag insåg skulle få stå å samla damm i garderoben alternativt att jag skulle behöva köpa kläder för x antal kronor.. Kollade runt lite på de andra affärerna men hittade inget av intresse. Nu sitter jag å käkar pasta med grön pesto, morötter, oliver å bönor till middag - gott det! =)

Ikväll ska Maria komma förbi på en kopp kaffe å en massa surr, jag var inte pepp på kaffe på stan ikväll. Känner mig tjock å plumsig plus att det är kallt ute å plus att jag vill lägga ner mina slantar på annat just nu. MEN surr å kaffe hemmavid har ingen dött av;)

tiden rinner iväg

Ojoj vad tiden går fort då man har roligt! Idag ahr jag träffat Lisa på VVH och gått igenom hemtentan med henne. Tror vi hade fattat den hyfsat lika iallafall:) Men lite extra grejer la båda till efter att ha tagit del av varandras enorma kunskaper om STATISTIK..;)

När jag komme hem så stöpte jag en bröddeg med grahamsmjöl, vetemjöl och kruskakli å så satte jag på vattenkokaren för att brygga kaffe i Jennifers bryggare.. Tyst säg inget!!! ;) Sen vet jag inte vad som hände men tiden gick fort, fort.. Fixade en potatis och skinkgratäng som jag hittade recept på hos Emmas matblogg dock följde jag det inte till punkt å pricka.. Det är en egenskap jag ärft från min mor, pappa däremot är kung på att följa recept då han lagar nåt nytt;) Satte till lite blandade örter så att det skulle smaka mera å så använde jag fetgrädde å mjölk istället för matlagningsgrädde.

Snart är jag som Gustav Vasa himself:)


Sen tog jag lite fika å begav mig iväg till Stadsliden igen för att åka skidor. Va sjuuukt kallt ute och blåsigt så jag nöjde mig med två varv runt 3,7:an. Snackade med Carro åxå som ringde, nice det! =)

Bjuder på tre stycken fräscha skidåkarfötter..


Komme hem å smakade gratängen till middag å jag måste då säga att jag hade lyckats rätt bra! =) Ska bjuda älsklingsponken på resterna imorgon å hoppas på ett ärligt utlåtande av honom! :) Fast eg skiter ja i vad han tycker  jag kommer då laga det igen!!! =)

Sen middagen var avklarad har jag städat mitt rum å rensat avloppet samt installerat multiskrivaren som jag fick av pappsen i julklapp.. Allt i de nya pjucksen! Va lite klurigt att dammsuga under sängen bara, fick för långa ben;)

Tror Philipp å han brud tycker jag är jäkla udda som struttar runt i långkalsonger, fleeceunderställströja å de nya pjucksen.. men det bjuder jag på! Har roat de andra i korridoren många gånger förut då jag städat med bl.a mammas gamla avlagda cerisefärgade pumps å mina älgskor;)


Bad å vila i sikte!!!

Premiärtur på stadsliden

Åkte skidor idag, blev tre varv på 3,7:an på stadsliden. Gick inte så jättebra eftersom jag hade så dåligt glid.. Men det ger bara mera träning! ;) Resten av dagen gjorde jag inte så mkt mera förutom att jag spelade sax å föröskte få lite ordning på studierna.. Men det gick inge vidare. Lagade jättegod middag, Flygande Jakob å så läste jag ut en bok. Tog promenad med Angelicas gammhund å sen drack jag kaffe hemma hos brodern med hans kompis Markus. Sen så blev det koas å dumt alltihop å jag vill bara spola tillbaka tiden å göra allt ogjort..

Försöker fatta hinten..

Gud varför ska man vara tjej??

Blåst blondin is my first name.. tur skolan drar igång snart igen å att mina friends dyker upp snart. Skulle ha sett klar småstadsliv 2 egentligen, hade nog varit bäst det.Nä nu är jag bara fjantig..


Första dagen i Umeå

Idag har jag varit hemmafru. Vaknade med sjuuukt mkt huvudvärk vid halv tio, tror det berodde på att jag hade sovit för djupt och att jag hade drukit lite dagen innan. Va faktiskt härligt att sova i sin egen säng igen:) Sen så kollade jag igenom vad som behövde handlas å så traskade jag iväg till Ica Maxi för att storhandla. Gjorde "misstaget" att snubbla förbi DinSko på vägen dit vilket resulterade i att jag blev ett par skor och ett pack Party Feets rikare å 400spänn fattigare..

Väl inne på Ica shoppade jag tills jag höll på att stupa, nä inte riktigt så farligt var det - tyckte det faktiskt var riktigt skoj för ovanlighetens skull att kolla runt i affären för att se vad jag ville ha:) Snackade med bästaste Stina i telefon åxå vilket jag tror kan ha haft inverkan på mitt goda humör och min shoppinglust. Att snacka i telefon på Ica resulterade dock i att jag gjorde något väldigt pinsamt.. Nör jag hade kommit till köttdisken för att hitta mig en julskinka hörde jag några tanter snacka om att de tappat sin kundvagn å att någon troligen hade tagit fel vagn men jag hakade inte upp mig så mkt i det utan snackade lungt vidare med Stina angående vilket skinka man borde välja typ.. Men när jag skulle lägga den i kundvagnen hittade jag den inte. Då visade det sig att jag, MOI, var självaste kundvagnstjuven som hade ragit tantens kundvagn å hon hänvisade mig till fruktdisken där MIN rätta vagm stod.. PINSAMT!!!! Men jag spelade som om inget hade hänt och handlade vidare.. Kom att tänka på det pinsamma först ikväll då jag satt hemma hos brodern å Angelica å surrade..;)

Iallafall så blev det en shoppingresa from Hell innan slutet med tanke på att jag fyllde upp två stora kassar å min fjällryggsäck med en massa mat, till största delen TUNG mat å att jag fick bära hem allting.. Den sista biten gatt jag typ stanna var 5:e meter för att vila. Å när jag äntligen kom hem märkte jag att min randiga kaviar var försvunnen!!! =/ Ska fan gå dit å fråga om jag får en ny tub som tröst..

Storhandel.. Docl smakade euroshopers oliver inte så jättegott.. de svarta brukar ju vara okej=/

Shoppingen


Resten av dagen stod jag i köket och lagade en hel massa mat, kycklingklubbor stektes, tonfiskpaj à la Annika lagades och den vegitariska lasagnen likaså.. Kvällen lekte jag med Storebror genom att kika på snygga bilar å se på "småstadsliv" del ett. Senare kom Angelica hem med pizzor som de skulle käka som väldigt sen middag å jag fick förstås smaka på delikatesserna åxå!!! Annika ÄLSKAR pizza över allt annat!!!

Haha så jäkla kung!

Kände mig rätt tjejig ikväll när jag gick med mina nya skor fram å tillbaka på halkan till Carlshem btw, men det är ju viktigt att gå in skorna ju! ;) Nu är frågan den bara vad jag kan använda till mina nya pjucks... ska kolla upp vad jag har i garderoben å så ska jag kanske komplettera den med mellandagsreafynd eller second handfynd för att vara lite klimatsmart!


Imorrn ska jag väl installera multiskrivaren som jag fick i julklapp å så ska jag ta en promenad med Maria å så tänkte jag ta mig en skidtur åxå=) Ska väl låna hem lite böcker och skanna in dem på datorn åxå så jag har dem när kursen börjar vecka 3. Hoppas det ordnar sig med kurserna jag blivit struken ifrån nu bara.. Studera.nu är nog sämsta sidan ever!!!!

Glömde en av de viktigaste bildern igår då jag skulle summera året.. från bästa helgen för övigt - yran! Blev såld på det rufsiga håret!!! :)

Bild från nån kväll med massa tjafs..


Some of the best memories from 2009

Tänkte lägga upp lite av bilder från kuliga grejer från 2009.. dock ej i koronologoisk ordning eller nåt sånt, blir för jobbigt det. Lägger upp efterhand jag hittar bra bilder som på att eller annat sätt representerar året som gått.

 

Toabesöket som kanske förändrade Millas bild av mig för alltid;) Sjukt nice fest, Jonnys inflyttningsfest för övrigt. Milla å jag satt ute på St tropez och männen flockades runt oss;)


Lärde känna världens bästa Peder i våras å just den här bilden är nog från Valborg!

Vackraste påskvädret på många år, tillbrigade helgen hemma i Kråkberg med Tegsnässkidor, god mat å gott sällskap av släkten:)

Carro hälsade på mig i stan några gånger, denna gången blev det bl.a skidåkning på Nydalasjön trots bebynnande sjukdom hos värdinnan;) Plus att vi hittade en IKEA Igloo i skogen!

Våren började med att jag å Isak gjorde slut som vänner, bilden är tagen sista helgen tillsammans. Jag bröt ihop och gick vidare tack vare mina underbara vänner, nya som gamla!

Kilten gjorde succé och Maria blev en av årets nya väninnor! Sjukt mysig tjej som inledde mig i frestelsen att träna stepmuskel;)

Jag lärde pappa att plocka kantareller.. Han hade inte gjort det på typ 50 år!

Anna och Daniel fick sin förstfödda Julie!

Mia och jag gjorde mkt bus tillsammans;)

Jaaa precis, vi gjorde mkt bus;)

Jag å Milla charmade även eliten! Skulle kunna lägga upp hur många bilder som helst på dessa två brudar från året som gick men jag sparar dem till någon modellagentur..


Men SPAdagen i Övik är värd att minnas från 2009.Paddlingen under ID09s mottagning var grymmast!
Många härliga middagar med Phimpho blev det. Denna är från början av sommarn när mina mödrar fick träffa varandra för första gången.


Gick på Ledin med Johanna i Övik:)


Hade bästa sommarjobbet av alla!


Jag å Stina umgick rätt mkt, denna bild är från tacobuffén på Origo då jag fick upp ögonen för Jonnyboy.. Han å jag var lika glupska!


Min första togafest!Yran var nog roligaste helgen detta år. Sjukt nice att ha fått en vän i Marcus åxå, jäkla nice person!


Jag började min skejtkarriär:)


Jag fann mitt andra jag - Mario! Nice fest:)

Videoklipp of the year är lungt detta, så jäkla bäst jag är på att jula Milla har ju ingen chans;)
Jaaa det var ett axplock av allt roligt jag har gjort unde året 2009. För de som är intressearade så går det ju att kolla bloggarkivet;) Är medveten om att bildtexten å bilderna är placerade som crap men fokusera på budskapet inte formalian!!! ;)


Vill bara skrika rätt ut!!!

Ja det är verkligen så men jag förösker hålla tillbaka, det är inte kul för andra att höra på.. Man kan inte bara snacka om samma sak hela tiden å vara uppe i det, man ska låta annat i livet få ta plats i konversationerna med sina vänner å de ska få snacka om sitt åxå. MEN jag vill skrika rätt ut hur JÄVLA NICE Å VACKER Jonny är!!!! Det ska inte vara jobbigt att känna starkt för någon, det ska vara sköönt.. Men jag vet att det kan vara skrämmande eftetrsom det finns risk för att bli sårad å att den andra parten inte känner lika starkt.. Men vad gör det egentligen??? Känslan jag får av att vara med honom och veta att han vandrar på samma jord som jag gör att jag blir lycklig i hela kroppen!! Skit samma om han inte skulle känna lika mkt, to bad för honom liksom;) Jag mår ju bra av det:) Såå nu är det slut på att vara rädd Annika, du har inget att förlora på det!


Är då hemma i stan igen efter visiten i Sundsvall. Nyårsafton var riktigt lyckad med god mat å gott sällskap:) Jag glittrade som aldrig förr å pojkvännen sprakade av mer sköhet än fyrverkerierna. Tog inga bilder under kvällen men jag hoppas på att det finns nyårsbilder att sno på Facebook inom kort;) Skålade in det nya året med  ABBA å sedan blev det lite dans på vardagsrumsgolvet till bl.a. True Believer med E-Type (ja det var jag som hade lagt till den på spellistan). Sen så sov vi borta som gammkoen å fick skjuts hem idag av roligaste morsan ever (näst efter Biggan förstås). Restiden fördrevs med att läsa lite å prata MKT i mobilen med bl.a. pappa å exkorrisen Mia. Smidde lite halvplaner för sommarn;)Har käka studentföda sen jag komme hem å läst igenom bloggar plus kolla lite gamla bilder på snygga personer på facebook. Ha tagit upp ett kilo kycklingklubbor fårn frysen för att kunna påbörja min matlagning imorgon. Ska väl dra iväg å storhandla tänkte jag å fylla upp skafferiet å frysen inför en aktiv vårtermin. Linda ringde å tyckte att jag skulle satsa på skidorna i vår å dissa inneträningen på IKSU eftersom hon känner av min typ A personlighet.. MEN jag tycker jag har gjort det sjukt bra under lovet faktiskt, helst på tisdagen då jag satt i princip hela dagen. Nää nu ska jag fortsätta med att vara hemma igen! ;)

RSS 2.0