Phimpho

Är lite tomt i korridoren utan min bonusmamma!


Tre dagar som sjuksköterska

Nu har jag gjort mina tre första riktiga pass som sjuksköterska, det är med skräckblandad förtjusning! Allting känns toksvårt och landstinget är lika stressigt som ryktet säger.. Men det är toppenkul åxå med alla människor som man har omkring sig och det är roligt att få lära sig en massa nya saker varje dag. Men det kommer nog att bli ett jäkla hundår innan man har lärt sig grunderna i yrket, det vill jag lova!

Det känns som om man inte kommer ihåg det grundläggande i yrket ens en gång när det är så mkt annat som ska läras in, t ex så gjorde jag en supertabbe idag då jag skulle bädda rent på en sal, slängde alltihopa på golvet istället för att hämta in en tvättsäck för att kasta allting i direkt.. Sånt som är så busenkelt och som jag eg vet att det ska vara på ett annat sätt!

Annars är det mkt fråga, fråga, fråga och ta hjälp av och delegera arbetsuppgifter till andra yrkeskategorier för att få vårdkedjan att fungera. Kommer att stanna på samma "sida" till helgen åxå så då har jag gjort "öst" osäkert typ en vecka i rad iallafall.. Hoppas verkligen inte att kollegorna tycker att jag är extremtrög eller bossig eller nåt i den stilen. Har då regelbunda samtal med sektionsledaren som är min chef under sommarens första del vilket känns bra. Han peppar och motvierar en fast det ibland känns som om det aldrig kommer att gå! Men han tror på mig säger han och tycker det är viktigt att det ska fungera under sommaren. Fin man det där som verkligen verkar bry sig om att arbetsgruppen ska fungera och att jobbet på avdelningen ska flyta på.

Många säger att det är i mitt huvud det sitter, jag vill gärna kunna allt på en gång och vara bäst. MEN de runtomkring mig försöker säga till mig att jag gör mitt bästa och det duger.. Det låter vettigt men det är svårt att få in i den trånga skallen men jag försöker tänka så för att orka med att vara ny och grön.

Något som jag verkligen skulle behöva bli bättre på är att veta hur jag ska handla i akuta situationer och känna mig trygg i det. Just nu är jag mest rädd fr att vara den som kommer på en patient som håller på att kvävas i sitt eget slem så jag måste koppla sugen eller att nån svimmer eller något sånt. Det känns helsvårt och jobbigt att det finns stor risk att hamna där men jag tänker åxå att det kommer attt lära mig så otroligt mkt om det skulle hända.  Jag måste komma över tröskeln och verkligen HANDLA och LÄRA mig vad som gick bra och vad som hade kunnat göras bättre i liknande situationer. Bara att läsa och utsätta mig helt enkelt!

Strokecenter i Umeå - effektivast i landet!


Midsommarafton!


Blev en trevlig grillmiddag hemma hos Johanna och Björn med trevligt folk för mig och älskligen <3 Första midsommaren tillsammans!!! Det blev en massa surr, mat och dans i vardagsrummet som vanligt då det bjuds på fest hos Johanna :) Å så gjorde vi en midsommarstång åxå, brudarna stog för blommarna och karlarna fixade slynor ;)

 
The Notebook citat

Har hittat en applikation på Facebook där man kan få citat från en av världens bästa filmer, DAGBOKEN! Sjukt bra film :) Denna hittade jag på imorse då jag surfade runt..

You know I want to give you everything you want.
But I can´t. It´s broken.


Fin text

Hade tänkt skriva av texten som min älskade mamma skrev på mitt grattiskort som jag fick då jag tog min sjuksköterskeexamen. Sjukt fint skrivet, gästerna fick tårar i ögonen.. <3

"Du har valt ett yrke som kommer ge dej många glädjestunder, men även många jobbiga situationer.
Trots att vården mycket utvecklas i teknik och apparater så glöm aldrig bort människan som ska ta emot all information. Försök att finna tid att stanna upp och lyssna, då kommer du även att finna ord.
Att vara närvarande är viktigt, men även att ta ett steg tillbaka och ge utrymme är lika betydelsefullt.
Ja är övertygad att du har fått med dej aööa bitar efter dina egna erfarenheter, därför är jag extra stolt och glad att det gått så bra för dej och vi önskar dej lycka till med många utmaningar."


Fy tusen vilken Karl!

Finaste karln, det bästa är att han är MIN <3

 

Fy fasen vad mkt kul vi kommer göra tillsammans!


Två helger i Husum

Ja det har blivit två helger på raken i Husum. Första helgen så tog jag Botniabanan ner till Husum på fredagen och for och hälsade på mormor. Sen så bleve Kroksjö på lördag tillsammans med pappsen och sen på söndag så höll vi på att blåsa bort på hemmaplan typ.

Promenad till Dombäcksmark

Chill med mormor på altanen

 

Dopp i Kröcklingen


Andra helgen (dvs förra helgen) så tog jag med mig älsklingspojken söderut. Första stoppet blev Salusand för lite sol och bad. Sen så for vi hem till Carina och Ulf och socialiserade oss. Riktigt trevligt!!! Så kul när lillgrisen får träffa min släkt:) Käkade middag med pappsen och efter det for vi till Skallbergsgrottorna och skruttade runt där till halv ett på natten. Övernattade i farmors säng i Kroksjö:) På söndagen var det Flygets dag och då kollade vi på en massa flygplan och sånt på Öviks flygplats, badade och käkade grillat med pappsen innan vi körde hem till stan igen. Intensiv men väldigt kul helg! :)

 

Min mogne man.. ;)

Glad =)

 

Rabbes pina..


Namnskylt! :)

Nu har jag äntligen fått tummen ur och beställt en skylt där det står Annika Sjuksköterska!!! Shit vad spännande! Fick den gratis från skyltmax.se - sjukt bra! Gå in och beställ en skylt ni åxå, få den gratis genom att skriva ett blogginlägg i liknande stil som detta!  Nice :) Men lite läskigt är det alltid då det blir så öppet att jag verkligen ÄR en sjuksköterska nu på riktigt!
Så behöver du en namnskylt, dörrskylt eller någon annan rolig skylt så klicka in på någon av dessa länkarna

http://skyltmax.se/skyltar/namnskyltar
http://skyltmax.se/skyltar/dörrskyltar
http://skyltmax.se/skyltar/parkeringsskyltar
http://skyltmax.se/skyltar/roliga-skyltar


här kommer min att se ut.. en riktigt fegskylt!


Annika - Sjuksköterska!

Nu är det klart, har nu avslutat 3 års studier på Sjuksköterskeprogrammet och kan nu kalla mig för sjuksköterska. När Legitimationen kan jag dessutom tituleras Leg Sjusköterska Annika!!! Helt jäkla ofatttbart.. Men kul! :) Fick en underbar avslutningsdag som började med en promenad i regnet / fika nere på stan med Oskar som skulle åka hem till Stockholm senare på kvällen. Sen blev det Gyllene Tider för hela slanten hemmavid medan jag flummade runt och gjorde allt annat än att piffa till mig inför examensceremonin.. ;) Men tillslut kom klänningen på och håret både palttades och fluffades till för att få den rätta looken;) Pjucksen åkte på som inte hade prytt mina välvårdade fossingar sedan min morbrors bröllop för måånga år sedan. Men de gick på och jag kunde hyfsat föra mig i dem :)

Blev mys på filten med lite bubbel och choklad tillsammans med några i klassen och sen så drog examensceremonin igång med tal och musik och broschutdelning. Blev så berörd av första talet så jag börhjade gråta då han talade om att vissa människor inte har samma förutsättningar och ojmlikheter i samhället. Att Emil gick fram och spelade Anthem på sin trumpet gjorde inte saken lättare.. Tårarna rann och jag kände mig alldeles borta i tankarna. Mkt fint alltihopa och imponerad av Sofias förmåga att tala inför stor folksamling.

Efter ceremonin blev det middag och fika hemma hos min underbara Storebror och Svägerska tillsammans med familjen och ett par nära vänner:) Bosse saknades av alla men han fanns med oss alla i tankarna <3 Så sjukt glad över att jag träffade honom och att det blev vi tillslut <3

Mamma och Pappa var finast av alla, pappa hade på sig ny kostym och mamma hade nya fina kläder också, jättejättefina. Älskar dem verkligen!!! Och mina bröder!!!! Sjukt många utropstecken men jag blir så glad då jag tänker på vilken underbar familj jag har:) Min älskade farbror och faster kom också och delade den stora dagen med mig :)

Blommor, presenter och sjukt många kramar samt underbart god marängtårta avslutade kvällens festligheter:)

KRAM PÅ ER ALLA!!!

RSS 2.0